vineri, 24 februarie 2017

Publicat la 2/24/2017 03:26:00 p.m. de Redacţie

Țepe cu repetiție, în numele companiei de apă

Mai mulți medieșeni au fost înșelați de falși angajați ai societății Apa Târnavei Mari.


Autor: Alex PÎNTEA

Aceștia s-au trezit la ușă cu persoane care s-au recomandat ca lucrători ai operatorului de apă și apă uzată, veniți să verifice instalațiile interioare de apă-canal. Ulterior, impostorii au solicitat bani pentru serviciile prestate. Situația nu este una nouă și s-a repetat în ultimii ani la Mediaș, în condițiile în care au fost mai înregistrate cazuri de acest fel.

Mai multe cazuri

În ultima perioadă, mai multe persoane din municipiul de pe Târnava Mare au fost păcălite de către indivizi care s-au dat drept angajați ai operatorului de apă. Sub pretextul verificării instalațiilor interioare, au solicitat accesul în locuință, iar ulterior au cerut bani pentru serviciiile prestate. „Ca în fiecare an, din păcate și în ultima perioadă ni s-au semnalat cazuri în care mai multe persoane s-au prezentat la ușa medieșenilor, recomandându-se ca fiind angajați ai operatorului Apa Târnavei Mari S.A., în scopul verificării instalațiilor interioare de apă- canal. Ulterior presupusei verificări, au păgubit clienții cu o sumă de bani pentru serviciile prestate”, informează reprezentanții companiei. 

Recomandări de la ATM

Societatea Apa Târnavei Mari atrage atenția asupra acestor practici și oferă, totodată, o serie de recomandări consumatorilor. Medieșenii trebuie să țină cont de faptul că reprezentanții companiei nu oferă servicii pentru instalații interioare și să refuze plata pe loc, în condițiile în care valoarea serviciilor prestate de companie se regăsește distinct pe o factură separată. „Nu permiteți accesul în locuința dvs. decât acelor reprezentanți ai  Apa Târnavei Mari care au asupra lor o legitimație de serviciu, pe care vă recomandăm să o examinați cu atenție. Conform Legii 241, limita de competență a operatorului este domeniul public, așadar reprezentanții companiei nu oferă servicii de profil aferente instalațiilor interioare. Refuzați plata pe loc către presupușii angajați ai operatorului, deoarece valoarea serviciilor prestate de reprezentanții ATM, exclusiv sigilare și înregistrare contor în evidență, se regăsește distinct pe o factură separată de prestări servicii, aferentă lunii respective. Alte taxe, de tipul reluării furnizării serviciilor de apă-canal, emitere aviz, emitere contract/e, realizare analize apă se plătesc exclusiv la casieria centrală a operatorului de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru, nr. 19, Mediaș”, mai spun reprezentanții operatorului de apă și apă uzată.
    Trimite prin e-mail