miercuri, 8 februarie 2017

Publicat la 2/08/2017 04:44:00 p.m. de Anonim

Tânărul actor medieșean Paul Sebastian Popa joacă pe scenele din Deva și Cluj-Napoca


Actorul Paul Sebastian Popa a început promițător anul 2017. Medieșeanul joacă pe scenele din Deva și Cluj-Napoca și are un program bogat.


Autor: Mircea HODÂRNĂU

Din acest an, Popa este colaborator al Teatrului de Arta Deva, unde joacă o comedie bulevardieră. Piesa se numește „Weekend în pijamale”, în regia lui Constantin Podu, scenografia Mihai Panaitescu. Premiera va avea loc vineri, 10 februarie. Pe aceeași scenă, Paul își joacă și monodrama „Moscova Petuski”, care a fost prezentată și la Mediaș. „Bucuria mea în anul 2017 este că mi-am îndeplinit dorința de a începe să lucrez într-un teatru de stat. Sunt colaborator al Teatrului de Artă Deva. Mi-am dorit acest lucru, deoarece e o experiență total diferită între teatrul jucat în studio și cel jucat la scenă mare. E vorba de dezvoltarea tehnicii actoricești”, spune Paul Sebastian Popa.

O șansă unică

La Cluj-Napoca, sâmbătă, 11 februarie, medieșeanul joacă „Micul Prinț”, în regia lui Marius Costache, iar pe 17 februarie, „O zi de vară”, după Slavomir Mrozek, în regia Biancăi Baraboi. „Mă bucur mult pentru șansa care mi-a fost acordată și îi mulțumesc domnului director Mihai Panaitescu, care oferă șansa tinerilor actori să crească pe scenă. La scenă mare, trebuie să fii tu mare. Să ții spectatorii aproape de tine, chiar dacă ei sunt departe. Și, plus de asta, vorbim despre avantajul de a învăța de la cei mai în vârstă. Suntem o echipă de actori tineri, avem un regizor tânăr, Constantin Podu, care a reușit să ne unească și să construiască împreună cu noi”, a adăugat Paul.

Absolvent la Cluj

Tânărul actor, originar din Mediaș, este proaspăt absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj-Napoca, clasa Filip Odangiu și Sinko Ferenc. La jumătatea lunii noiembrie, anul trecut, Paul Sebastian Popa a jucat pentru prima dată în fața medieșenilor.
    Trimite prin e-mail