vineri, 24 februarie 2017

Publicat la 2/24/2017 03:13:00 p.m. de Redacţie

Investiții la piață


Piața Prim-Com are mai multe obiective stabilite pentru anul în curs.


Autor: Alex PÎNTEA

Reabilitarea halei de brânzeturi, îmbunătățirea sistemului de climatizare în cele două hale principale, dar și amenajarea unei piețe de flori sunt țintele societății Piața Prim-Com pentru anul 2017. Acestea vor fi finanțate atât din veniturile societății, cât și de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare.

Bani de la bugetul local

Primarul Gheorghe Roman s-a întâlnit cu conducerea Piața Prim-Com, pentru a discuta despre bugetul pentru anul în curs, precum și despre obiectivele de investiții ale societății. Cel mai important îl reprezintă reabilitatea halei de brânzeturi. „Așa cum au venit la noi toate societățile înființate de către Consiliul Local, Direcțiile din cadrul Primăriei, sigur că tot așa a solicitat fonduri și Piața Prim-Com pentru amenajarea halei de brânzeturi. Eu cred că, așa cum consilierii locali au fost de acord să dea finanțare pentru schimbarea în bine a locației în care funcționează târgul de vechituri, așa trebuie să fie de acord cu fonduri pentru a schimba în totalitate modul în care trebuie să arate această hală de brânzeturi”, a apreciat Roman. 

Hală modernă

Hala de brânzeturi are nevoie urgentă de reabilitare, în condițiile în care nu oferă condiții acceptabile pentru comercianții care își desfășoară activitatea în această locație. Proiectul propus o va schimba radical. Concret, se va realiza o recompartimentare a locurilor, iar incinta va fi complet reamenajată cu gresie și faianța nouă. Totodată, hala de brânzeturi va fi dotată cu zece vitrine frigorifice. „În ceea ce privește proiectul de investiții «Reabilitare hală de brânzeturi», am solicitat fondurile necesare de la bugetul local”, a precizat Radu Ciobanu, directorul general al societății Piața Prim-Com.

Piață de flori

De luna viitoare, va funcționa o piață de flori la Mediaș. Aceasta va fi amenajată în incinta actualei piețe agroalimentare. Concret, este vorba de zece spații special amenajate pentru comercianții de flori. Viitoarea piață va funcționa în curtea în care sunt și birourile administrative ale societății, lângă zona în care își vând marfa micii producători. Piața de flori va deveni funcțională din data de 10 martie. „Toți comercianții care vând flori în piața Mediaș vor fi mutați, începând cu data de 10 martie, în locația respectivă. Astfel, toată lumea va găsi în același loc doar flori, nu vor mai fi comercianții împrăștiați peste tot, așa cum se întâmplă în prezent”, a precizat Ciobanu.
    Trimite prin e-mail