joi, 16 februarie 2017

Publicat la 2/16/2017 09:37:00 a.m. de Redacţie

Consiliul Local al Tinerilor Mediaș marchează original sărbătorile dedicate iubirii

În perioada 13-24 februarie, Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Mediaș desfășoară o campanie de combatere a violenței și agresivității, intitulată „Stop Bullying - arată iubirea sub toate formele ei”.


Alex PÎNTEA

Membrii Consiliului Local al Tinerilor implicați în campanie și-au propus să transmită tinerilor un mesaj clar: sărbătoarea iubirii poate avea efect între toți cei care ne înconjoară, nu doar în cuplurile pe care le compunem. „Violența verbală sau fizică, abuzul emoțional şi excluderea sunt forme ale fenomenului «bullying», care are ca efecte depresiile, gândurile suicidale sau frica. Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului «bullying», respectiv creșterea nivelului de informare al copiilor, părinților, cadrelor didactice și al ONG-urilor asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea fenomenelor de agresivitate verbala și fizica”, spun reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor.

Dezbatere la Primărie

O altă acțiune organizată de aceștia a fost cea cu tema  „Dragobete, mai autentic decât Valentine’s”. Aceasta s-a desfășurat marți după-amiază la sediul Primăriei Mediaş şi a fost organizată de către Consiliul Local al Tinerilor cu sprijinul Colegiului Tehnic Mediensis și sub mentoratul Mediaș Debate Club. Patru echipe s-au duelat cu argumente „pro” şi „contra” asupra moțiunii stabilite, în cadrul unui eveniment care și-a păstrat formatul structurat de dezbatere educațională.
    Trimite prin e-mail