joi, 26 ianuarie 2017

Publicat la 1/26/2017 09:58:00 a.m. de Redacţie

Traficanți de oameni din Mediaș și Blăjel, prinși de DIICOT

Procurorii DIICOT au descins, la sfârșitul săptămânii trecute, în Mediaș și Blăjel, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Autor: Alex PÎNTEA

Din datele existente, a rezultat că a fost constituit un grup infracţional format din 11 suspecţi. Aceștia au racolat persoane vulnerabile, pe care le-au transportat în Italia, unde le-au obligat să cerșească în folosul acestora.

Obligați să cerșească

„Din datele existente în momentul de faţă cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către membrii grupului, a rezultat că suspecţii au recrutat persoane cu o situaţie materială precară, în special din localitățile rurale de pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pe care ulterior le-au transportat în Italia, în zona localităţii Roma, fiind găzduite în imobile părăsite sau locuinţe improvizate. Odată ajunse în Italia, victimele erau obligate să practice cerșetoria, fiind în permanenţă supravegheate de către membrii grupului, fiindu-le impuse condiţii stricte, foloasele materiale obţinute de pe urma cerșitului fiind însuşite de către membrii grupului”, se arată într-un comunicat al DIICOT. În urma audierilor, un număr de șapte persoane, dintre care trei femei, au fost reținute în dosarul de trafic de persoane, instrumentat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu.

    Trimite prin e-mail