vineri, 13 ianuarie 2017

Publicat la 1/13/2017 02:09:00 p.m. de Anonim

Gaziştii se vor pregăti timp de două săptămâni în Antalya și vor disputa trei amicale cu echipe din Azerbaidjan, Ungaria și Ucraina


Fotbaliştii lui Pustai au încheiat prima parte a pregătirii de la Mediaș, iar miercuri au zburat către Antalya. Din lotul care a făcut deplasarea în Turcia lipsesc Lllullaku, Eric și Susnjar, în timp ce noutățile sunt fundașii Akaki Khubutia și Bernard Onanga Itoua. Gaziştii vor disputa trei jocuri de verificare cu adversari din Azerbaidjan, Ungaria și Ucraina, iar pe 26 ianuarie vor reveni în ţară.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii s-au pregătit la Mediaş timp de o săptămână în care au avut câte două antrenamente pe zi, cu excepţia zilei de duminică, iar marţi, în jurul amiezii, au plecat la Bucureşti, pentru zborul programat miercuri spre Antalya. Faţă de finalul anului trecut, au lipsit trei jucători. Astfel, Azdren Llullaku merge în Kazahstan, la FK Astana, Eric de Oliveira nu s-a întors din Brazilia, iar Aleksander Susnjar se va alătura echipei în Antalya. „Au venit aproape toţi, exceptându-l pe Llullaku, despre care ştiam că va pleca, dar al cărui transfer nu este încă perfectat, şi Eric, despre care nu ştim nimic. În rest, ceilalţi jucători au sosit la pregătire, mai puţin Susnjar, care va face joncţiunea cu noi în Antalya“, a precizat tehnicianul Cristian Pustai.

Două transferuri

Noutățile în lotul alb-negrilor sunt fundașii Akaki Khubutia și Bernard Onanga Itoua, care au ajuns la o înțelegere cu gruparea de pe Târnava Mare până la vară. Khubutia va îmbrăca pentru a doua oară tricoul alb-negru, după ce a mai evoluat pentru Mediaș în perioada 2009-2012. În ceea ce îl privește pe Itoua, fundașul de origine congoleză a venit în toamna trecută la Gaz Metan, însă a plecat la scurt timp. Suspiciunile existente la momentul respectiv cu privire la starea sa de sănătate nu s-au adeverit, acesta a făcut la începutul săptămânii vizita medicală în capitală și va merge cu echipa în Antalya. „Noutăţi ar fi Akaki Khubutia, care a mai fost la noi, şi Bernard Itoua, cel care a trecut testele medicale în Franţa, iar săptămâna aceasta la Bucureşti şi a primit acceptul medical. De asemenea, pe 15 ianuarie va mai veni în Antalya un sloven“, a mai dezvăluit antrenorul.

Cristian PUSTAI | antrenor: „Mergem la condiţii meteorologice mai bune. Nu-mi doresc multe meciuri amicale, pentru că nu sunt mulţi jucători noi. Echipa are omogenitate, vrem doar să intrăm în formă sportivă.“

Trei jocuri în Antalya

Gaz Metan va disputa trei partide de verificare în cantonamentul din Turcia. Formația lui Cristian Pustai va întâlni în Antalya adversari din Azerbaidjan, Ungaria și Ucraina. Astfel, în data de 18 ianuarie vor întâlni FK Qabala, o formație din Azerbaidjan, iar pe 21 ianuarie pe maghiarii de la Honvéd Budapesta. Ultima partidă este programată în 25 ianuarie, atunci când Gazul va întâlni FC Oleksandria, echipă clasată pe locul 4 în Ucraina.
    Trimite prin e-mail