vineri, 20 ianuarie 2017

Publicat la 1/20/2017 01:19:00 p.m. de Redacţie

Cursuri pentru copii de inițiere în arte vizuale, cu Jeni Roșian


Clubul Armonia Mediaș organizează, începând cu săptămâna viitoare, un modul de cursuri de arte vizuale pentru copii.


Autor: Aurelian LUNGU

Cursurile vor avea loc în perioada 23 ianuarie - 11 iunie, în fiecare luni și marți, de la orele 16.30 la 17.30, cu excepția săptămânilor de vacanță, au anunțat organizatorii. 6 lei costă participarea la un atelier și include materialele de lucru.

Pe categorii de vârstă

Înscrierile se pot face la magazinul „Samuel“ de pe str. Honterus nr. 31 sau la unul din numerele de telefon 0269/831.707 ori 0722/848.498, iar cursurile se vor desfășura la Casa Rut, de pe str. Honterus nr. 26 (vis-a-vis de „Samuel“). Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani sunt invitați să facă „Primii pași în artă“ cu povești, desen, pictură și lucru manual, lunea, între orele 16.30 la 17.30. „Comoara cetății“ este genericul sub care se vor desfășura activitățile destinate micuților cu vârste de până la 8 ani, în fiecare marți, după același program, iar luni și marți, tot de la 16.30 la 17.30, pe copiii între 8 și 14 ani îi așteaptă atelierul „Art & craft“, unde vor învăța să creeze felicitări, obiecte decorative, bijuterii și quilling 3D.

De aproape patru decenii, lucrează cu copiii

Participanții vor fi instruiți de Jeni Roșian, absolventă a Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, dar și a Școlii de Arte Plastice „Nicolae Tonitza“ din Roman, care îndrumă grupe de copii încă din anul 1978. Medieşeanca Jeni Roşian, administratorul bibliotecii şi editurii „Samuel“, este o pasionată a tehnicii quilling, pe care a ajuns să le-o explice şi altora cu prilejul organizării unor ateliere de artă decorativă, deosebit de gustate mai ales de către copii. „În ultimii ani, am observat că televizorul şi calculatorul s-au transformat în bone pentru copii şi de aceea am decis să oferim o alternativă. Legat de quilling, părinţii se bucură de entuziasmul copiilor pentru modelele pe care le realizează, dar pot să spun că au fost destui părinţi care captivaţi de această tehnică au trecut şi ei la treabă. Hârtia e un material simplu, dar din care ies lucruri minunate“, mărturisește artista.
    Trimite prin e-mail