vineri, 16 decembrie 2016

Publicat la 12/16/2016 02:32:00 p.m. de Redacţie

Primăria Biertan a primit cea mai consistentă sumă din ultima rectificare bugetară



Cadou de sărbători pentru administrațiile locale din județul Sibiu! Consilierii județeni au aprobat, marți după-amiază, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA și din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016.


Autor: Aurelian LUNGU

Majoritatea localităților au primit câte 46.000 de lei, din care 30.000 lei sume defalcate din TVA și 16.000 lei din impozitul pe venit. Puținele excepții se înregistrează la Ațel, care s-a ales cu 70.000 de lei din TVA și 26.000 din impozitul pe venit, Biertan, unde au fost repartizați 98.000 lei cote defalcate din TVA și 45.000 lei din impozitul pe venit, și Brădeni, cu aceleași sume ca și în cazul comunei Biertan. În total, pentru cele 64 de unități administrativ-teritoriale din județ au fost alocate 3.188.000 lei, respectiv 2.096.000 lei din TVA și 1.092.000 lei din impozitul pe venit, potrivit unei adrese din partea Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu.

Motivarea

„Pentru primăria Ațel, propunem repartizarea sumei de 96.000 lei, pentru achitarea arieratelor de la sfârșitul lunii noiembrie a.c., înregistrate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, de asemenea suplimentarea cu 97.000 lei față de media rezultată pentru unitățile administrativ-teritoriale din județ, pentru primăriile Biertan și Brădeni, în vederea achiziționării unui sistem de tratare a apei potabile, urmare a proceselor verbale cu analizele probelor de apă recoltate de către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu care avertizau că «apa nu este bună de băut»“, se arată în raportul de specialitate semnat de directorul executiv economic al Consiliului Județean, Ioan Stoica, document care însoțește proiectul de hotărâre.

Sume importante

Pe ordinea de zi a ședinței din această săptămână s-a aflat și un  proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Sibiu, precum şi a bugetelor unor instituţii şi servicii finanţate din bugetul CJ Sibiu pe anul 2016. Astfel, bugetul propriu al Consiliului Județean Sibiu a fost suplimentat cu 5.909.000 lei reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, alți 3.876.000 lei sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv 2.021.000 lei cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Acești bani și-au găsit și destinația. Astfel, o mică parte dintre ei merg către Serviciul Public Județean Salvamont, pentru acoperirea cheltuielilor salariale pe anul 2016. 10.924.000 lei s-au adăugat fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean, iar majoritatea acestor bani vor susține centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap și a sistemului de protecție a copilului, consumul de fructe în coli, dar și drepturi salariale pentru lucrătorii din învățământul special. Totodată, 882.000 lei au fost alocați pentru finanțarea drepturilor copiilor, elevilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă. Alte modificări bugetare au fost operate în cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii“ Sibiu, Filarmonicii de Stat Sibiu, Bibliotecii Județene ASTRA, Complexului Național Muzeal Astra, Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu“ Sibiu și Camerei Agricole a județului Sibiu.
882.000 lei au fost repartizați pentru finanțarea drepturilor copiilor, elevilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă din județul Sibiu, pentru anul 2016. Din acești bani, 96.200 lei revin municipiului Mediaș, la Copșa Mică merg 19.400 lei, la Dumbrăveni, 50.000 lei, la Axente Sever, 22.000 lei, la Marpod, 8.000 lei, iar la Șeica Mare, 27.000 lei.

Protecție socială
2,2
milioane lei pentru plata drepturilor acordate persoanelor cu handicap au fost aprobați de CJ Sibiu
    Trimite prin e-mail