vineri, 9 decembrie 2016

Publicat la 12/09/2016 02:39:00 p.m. de Redacţie

Invincibilii! Gazul a spulberat Dinamo și a ajuns la 12 meciuri fără înfrângere în campionat


Formația lui Cristian Pustai a învins Dinamo fără drept de apel, cu scorul de 4-0. Llullaku şi Axente au reuşit fiecare câte o dublă, în cel mai categoric succes al alb-negrilor în faţa grupării din Ştefan cel Mare. Gaz Metan a ajuns la 12 etape consecutive fără înfrângere şi ocupă treapta a treia a podiumului Ligii 1. Sâmbătă, medieșenii joacă în deplasare cu Pandurii Târgu-Jiu.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au început tare partida cu Dinamo, iar în minutul 12, Eric de Oliveira a căzut în careul de 16 metri, după un duel cu Luka Maric, însă Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue. Centralul a arătat totuşi lovitură de pedeapsă pentru Gaz Metan în minutul 29, după un fault comis de italianul Luca Ceccarelli asupra lui Azdren Llullaku, însă în afara careului. Golgheterul Ligii 1 a transformat lovitura de pedeapsă şi a bifat 15-a reuşită stagională. Oaspeţii puteau egala înainte de pauză, însă Pleşca a scos de pe linia porţii mingea lui Ceccarelli, iar apoi Mahlangu a lovit bara cu un şut de la 20 metri. 

Repriză fabuloasă

În repriza a doua, Gaz Metan a mai marcat de trei ori. Mai întâi, în minutul 77, Mircea Axente a marcat după ce a profitat de un şut deviat al lui Eric de Oliveira, pentru ca peste alte 4 minute să reuşească dubla, după o minge respinsă în faţă de portarul Jaime Penedo. S-a terminat 4-0 pentru Gaz Metan, după ce același Llullaku a mai obţinut un penalty în urma unui duel cu Ionuț Nedelcearu şi tot el a transformat.

Succes meritat

La finalul partidei, tehnicianul Gazului Metan a explicat că echipa sa merită, datorită rezultatelor înregistrare, să ocupe un loc în play-off. „Azi am jucat fotbal! Ne-am consolidat locul al treilea, se întrevede play-off-ul, e bine că ne-am îndepărtat de locul 7. Am bătut echipa de pe locul 1, echipa de pe locul 2 am condus-o și am terminat la egalitate, cu Craiova am făcut meciul cel mai frumos, eu consider că merităm să fim între primele 6. Suntem o nou-promovată și ar fi o istorie să fim și în play-off”, consideră Cristian Pustai.

La cota 16

Mijlocașul Azdren Llullaku a reușit o dublă în fața lui Dinamo. Golgeterul din Liga 1 a ajuns, astfel, la 16 reușite în 19 etape de campionat. „A fost un meci foarte bun pentru noi, meritam aceste puncte. Mă bucur foarte mult pentru acest grup, am demonstrat că merităm să fim acolo sus, unde suntem. Lor le-a fost foarte greu să îşi revină după partida cu Steaua. S-a văzut că noi am fost fizic mult mai buni”, a spus Azdren Llullaku. Acesta a comentat și posibilitatea unui transfer în pauza de iarnă la unul dintre granzii campionatului. „Sună la impresarul meu telefonul, eu nu îmi încarc capul cu aşa ceva. Să vedem la finalul anului, după pauza competiţională. Nu vreau să vorbesc acum de un transfer la Steaua sau Dinamo”, a adăugat Llullaku.
    Trimite prin e-mail