luni, 14 noiembrie 2016

Publicat la 11/14/2016 02:23:00 p.m. de Anonim

Urmărit internațional pentru tâlhărie în Finlanda, depistat de polițiști la Șeica Mare


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri și Poliției orașului Copșa Mică au desfășurat, vineri, o acțiune în localitatea Șeica Mare, în urma căreia s-a reușit depistarea și reținerea unui bărbat urmărit internațional.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Șeica Mare, este urmărit internațional de autoritățile judiciare din Finlanda care, în data de 3 noiembrie 2016, au emis pe numele său mandat european de arestare. 
"Din cuprinsul mandatului reiese că bărbatul, în data de 18 decembrie 2015, împreună cu alte persoane, ar fi pătruns prin efracție într-un apartament privat în care locuia o persoană vârstnică (80 de ani), de unde, prin folosirea violenței, ar fi încercat să sustragă bunuri mobile; în aceeași zi, 18.12.2015 și alături de aceleași persoane, ar fi pătruns pe ușa descuiată a unei locuințe, ar fi imobilizat victima (în vârstă de 80 de ani) și ar fi furat bunuri mobile (lănțișor și cercei din aur și un ceas); în data de 19.12.2015, ar fi pătruns prin efracție în locuința unei persoane de 77 de ani și, după ce au imobilizat-o, ar fi sustras 70 de euro, două brățări din aur, autoturismul din garaj, precum și talonul auto. Aceste fapte sunt incriminate ca infracțiuni de tâlhărie agravată de legea penală finlandeză.
Persoana solicitată a fost prezentată în data de 11.11.2016  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind emisă ordonanță de reţinere pentru 24 ore. În aceeași zi, aceasta  a fost prezentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, fiind emis în acest sens mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile", a precizat subcomisarul Luciana Balteș, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.


Persoana reţinută a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  I.P.J. Sibiu.

    Trimite prin e-mail