luni, 14 noiembrie 2016

Publicat la 11/14/2016 01:25:00 p.m. de Anonim

Soluţie provizorie. O firmă din Turda asigură ecarisajul la Mediaș


Aproximativ 60 de maidanezi au fost ridicați, în ultima perioadă, de pe raza municipiului Mediaș. 



Autor: Alex PÎNTEA

Pentru a răspunde sesizărilor venite din partea cetățenilor, Serviciul Public de Ecologizare din cadrul Primăriei Mediaş a încheiat un contract cu o firmă de ecarisaj din orașul Turda. Aceasta vine şi intervine săptămânal în locurile în care există reclamații. Soluția este una provizorie, iar de anul viitor se va construi un adăpost pentru maidanezi în zona Hula Baznei.

Pe baza sesizărilor

Deja, maidanezii au fost ridicați din mai multe cartiere ale orașului, în baza sesizărilor primite de către Serviciul Public de Ecologizare. Municipalitatea a găsit, astfel, o soluție pentru această problemă, în condițiile în care centrul de ecarisaj de la Mediaș va fi gata abia la începutul anului viitor. „În urma mai multor sesizări venite din partea cetățenilor referitoare la câinii fără stăpân, Primăria municipiului Mediaș, prin Serviciul Public de Ecologizare, a încheiat un contract cu o firmă de ecarisaj din orașul Turda. De la încheierea contractului și până în prezent au fost ridicați de pe străzile din Mediaș aproximativ 60 de câini fără stăpân“, a precizat Mihaela Calborean, directorul Serviciului Public de Ecologizare.

Atenţie la câini!

Reprezentanții firmei de ecarisaj acționează o dată pe săptămână în municipiul Mediaş, în locurile în care există reclamații. După ce sunt capturaţi, câinii sunt transportaţi la Turda, unde sunt supuși unui examen clinic general, sunt sterilizați, dacă este cazul, vaccinați și deparazitați. „Iubitorii de animale pot opta pentru adoptarea animalelor fără stăpân, având ulterior responsabilitatea de îngrijire a acestora. Rugăm cetățenii deținători de animale de companie să nu-i lase nesupravegheați și să nu-i abandoneze pe stradă, să le ofere condițiile minim necesare, să-i vaccineze antirabic şi, în cazul în care consideră că este necesar, să-i sterilizeze“, mai spune Mihaela Calborean.

Centru de ecarisaj

Construirea unui centru de ecarisaj la Mediaș  a fost luată în discuție în ședința Consiliului Local din luna septembrie. Astfel, adăpostul public pentru câinii fără stăpân va fi amenajat pe strada Baznei în zona Hula Veche. În acest sens, aleşii locali au avut în mapele de lucru ale şedinţei respective un proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a unui teren în suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde urmează să fie amenajat acest adăpost.

Impas

De la sfârşitul anului trecut, municipiul de pe Târnava Mare nu a mai avut un serviciu de ecarisaj şi nu s-a reuşit găsirea unei firme interesate să se ocupe de această activitate. În aceste condiţii, populaţia de câini fără stăpân din oraş s-a înmulţit necontrolat. Foștii edili au explicat, la momentul respectiv, că au încercat să găsească o firmă care să preia această activitate, însă nu au reuşit.
    Trimite prin e-mail