marți, 15 noiembrie 2016

Publicat la 11/15/2016 09:29:00 a.m. de Redacţie

PNL propune o creștere de 30-40 % a salariilor în patru ani



Liberalii propun o creștere de 30-40 % a salariilor în patru ani, perioadă în care se va ajunge la o creștere a salariului mediu de 4.238 de lei, susține vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

„PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar și echitabil și nu unul axat pe adâncirea decalajelor, cum propune PSD. Majorările trebuie sa se adreseze tuturor bugetarilor. Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu trebuie sa fie stimulativă și PNL propune un raport de 1:13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). PNL propune o creștere de 30-40% a salariilor în 4 ani, perioada în care să ajungem la o creștere a salariului mediu de 4.238 de lei”, a declarat Turcan, aseară, pe pagina ei de Facebook. Potrivit liderului PNL Sibiu, „impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, (…) în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei)”.
Raluca Turcan afirmă că propunerea liberală este „sustenabilă” și se bazează pe „o creștere economică de circa 4% medie anuală; reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice; țintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton cu accent pe IMM-uri și dereglementare și debirocratizare: impozitarea profitului realizat în România de către toate entitățile economice, indiferent de proveniența capitalului (prevenirea acțiunilor de externalizare a profitului).” (A.L.)
    Trimite prin e-mail