joi, 17 noiembrie 2016

Publicat la 11/17/2016 10:44:00 a.m. de Anonim

Inginerul Ioan Munteanu este noul director general al societăţii Apa Târnavei Mari S.A.


Operatorul de apă şi apă uzată şi-a schimbat conducerea de la începutul acestei săptămâni. După demisia lui Virgil Bucşe, postul de director general va fi ocupat de către inginerul Ioan Munteanu. Acesta a fost numit de către Consiliul de Administraţie al societăţii şi va asigura interimatul până la organizarea concursului pentru ocuparea postului. Ioan Munteanu are 48 ani și a activat ca și manager de proiect în cadrul societăţii.


Autor: Alex PÎNTEA

Noul director general interimar al societății Apa Târnavei Mari a fost prezentat oficial, în cadrul unei conferințe de presă, de către primarul Gheorghe Roman. „Ca primar al municipiului Mediaş, am spus că aşteptările mele de la domnia sa sunt foarte mari. Eu cred că orice lucrare pe care societatea o va derula în Mediaş trebuie explicată foarte bine populaţiei şi, de asemenea, ea trebuie să fie de calitate. Îmi exprim convingerea că dl. director a înţeles ce îmi doresc eu, cu siguranţă acelaşi lucru şi-l doresc şi medieşenii, motiv pentru care nu pot decât să îi doresc succes şi să îl asigur de toată susţinerea mea şi, cu siguranţă, a unei părţi mari din Consiliul Local Mediaş“, a menționat Roman.

Priorităţi clare

Ioan Munteanu are 48 ani și a lucrat, până în prezent, ca și manager de proiect în cadrul societății Apa Târnavei Mari. Acesta a vorbit despre obiectivele pe care și le-a propus ca și director general, iar printre acestea se numără creșterea eficienței economice a societății, dar și creșterea gradului de încredere al clienților. „Prioritățile mele sunt creșterea eficienței economice și a sustenabilității financiare a societății, creșterea gradului de încredere a clienților operatorului, prin rezolvarea promptă și eficace a sesizărilor venite din partea acestora, dar și prin consultarea clienților cu privire la așteptările pe care le au din partea companiei. Totodată, îmi doresc implementarea unui nou mod de planificare și urmărire a lucrărilor executate, astfel încât gradul de disconfort al cetățenilor din zonele afectate să fie cât mai redus“, afirmă Munteanu.

Fonduri europene

Un alt obiectiv foarte important al noului director al operatorului regional de apă şi apă uzată se referă la concentrarea eforturilor în vederea accesării de noi fonduri europene, aferente etapei de finanțare 2014-2020 a Uniunii Europene. Procesul a fost demarat prin atribuirea și, ulterior, derularea contractului de „Asistență Tehnică pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a Documentațiilor de Atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Sibiu, Regiunea de nord-est, în perioada 2014-2020”. Acest proiect  vizează asigurarea furnizării unor servicii de profil de calitate și extinderea ariei de acoperire a operatorului în mediul rural.

Experiență la ATM

Ioan Munteanu este absolvent al Universității Transilvania Brașov, promoția 1993. Acesta are o vechime în muncă de 23 de ani, dintre care 16 ani în sectorul privat și ultimii șapte în cadrul operatorului regional de apă și apă uzată. La Apa Târnavei Mari, acesta a ocupat, inițial, funcția de manager adjunct pe proiectul POS Mediu „Extinderea şi Reabilitarea Sistemelor de Apă şi Apă Uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”, apoi pe cea de manager de proiect și inginer șef al Departamentului Tehnic-Dezvoltare.
    Trimite prin e-mail