vineri, 18 noiembrie 2016

Publicat la 11/18/2016 01:00:00 p.m. de Anonim

Evenimentul caritabil „Un Milion de Stele”: medieşenii sunt aşteptaţi să doneze pentru nevoiaşi


Acţiunea „Un Milion de Stele” are loc şi în acest an în municipiul de pe Târnava Mare. Asociaţia Caritas Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus Mediaş” și echipa mobilă de recuperare copii și tineri cu dizabilități organizează un eveniment caritabil în cartierul Vitrometan. Acesta se va desfăşura vineri, începând cu ora 17.00, în parcarea bisericii greco-catolice „Sf. Petru şi Paul” situată pe strada Sticlei, lângă sediul Transgaz.


Autor: Alex PÎNTEA

Medieșenii sunt așteptați și anul acesta să participe în număr mare la acțiunea caritabilă „Un Milion de Stele”. Participanţii vor aprinde și de această dată lumânări, iar fiecare lumânare va reprezenta o persoană aflată în nevoie. Totodată, aceştia vor putea face o donaţie pentru familiile nevoiaşe. „A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate. Cu această ocazie aveți posibilitatea să faceți o donație la fața locului pentru pachetele cu alimente de Crăciun pe care le vom oferi familiilor sărace beneficiare ale serviciilor noastre. Evenimentul «1 Milion de Stele» se va desfășura vineri, începând cu ora 17.00, în parcarea de lângă societatea Transgaz, de pe strada Sticlei nr. 4”, transmite Adelina Biriş, manager de proiect.


A șaptea ediţie

Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, „Un Milion de Stele 2016”, a ajuns la ediția a șaptea în România. Acesta se va desfășura în toate localitățile în care Asociația Caritas desfășoară servicii de asistență socială. La evenimentul de la Mediaș vor participa ca și invitați copii de la mai multe grădinițe și școli din oraș. „Evenimentul va fi animat printr-un program susținut de copiii de la grădinițele și școlile partenere ale proiectelor, care, an de an, susțin acest eveniment, devenind parte a carității și a iubirii pentru semenii lor din comunitate în care trăim“, adaugă Biriş. 

Adelina BIRIŞ | manager proiect: „Prin evenimentul «Un Milion de Stele», susținem cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află.“

Un milion de candele

Mâine după-amiază, la ora 17.00, în 52 de oraşe din România se vor aprinde simultan în locuri publice un milion de candele de către cei care vor să susţină o persoană nevoiaşă, un copil orfan, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăieşte sub pragul sărăciei absolute. Prin organizarea evenimentului „Un Milion de Stele”, confederația Caritas România s-a asociat, încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensbiliza cetățenii și de a-i îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. 
    Trimite prin e-mail