luni, 28 noiembrie 2016

Publicat la 11/28/2016 04:10:00 p.m. de Anonim

Drumuri periculoase! Peste 150 de accidente grave s-au produs în județul Sibiu de la începutul acestui an


31 de persoane și-au pierdut viața și alte 165 au fost rănite grav în accidentele produse la nivelul județului Sibiu, de la începutul acestui an. Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu, prin Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a desfășurat, luni, 21 noiembrie, o activitate preventivă dedicată memoriei victimelor decedate în accidente rutiere.


Autor: Aurelian LUNGU

Timp de patru ore, un autoturism avariat într-un accident rutier a fost expus pe o platformă, la marginea DN 14, în afara localității Șeica Mare. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a-i sensibiliza pe conducătorii auto cu privire la respectarea regulilor de circulație, în general, și conștientizării riscurilor la care se expun în cazul nerespectării acestora.

Recomandări pentru șoferi

Pe lângă mesajele cu caracter preventiv adresate șoferilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au oferit copiilor aflați în autoturismele oprite în trafic ursuleți „polițiști”. „Această acțiune are un dublu scop, acela de a verifica respectarea normelor rutiere de către conducătorii auto a regulilor referitoare la folosirea mijloacelor de retenție pentru copii și de a le adresa recomandări cu caracter preventiv în scopul prevenirii accidentelor rutiere“, au explicat oamenii legii.
„În perioada de referință 1 ianuarie - 20 noiembrie 2016, la nivelul județului Sibiu s-au produs 154 accidente grave, soldate cu 31 de morți și 165 răniți grav“, a precizat subcomisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Monitorul de Mediaș.

Eveniment mondial

La iniţiativa Road Peace (organizaţie caritabilă din Marea Britanie ce acordă asistenţă victimelor accidentelor rutiere), prin Rezoluţia privind ameliorarea siguranţei rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, pentru a semnala faptul că acest fenomen a devenit îngrijorător. În această zi, guvernele, ONG-urile şi alte instituţii ale statului din ţările lumii sunt chemate să promoveze atenţia în trafic prin activităţi care au drept scop sensibilizarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în circulaţia pe drumurile publice, conştientizarea impactului social şi al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, a riscurilor la care sunt expuşi conducătorii tineri şi promovarea acţiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depăşirea neregulamentară sau neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi căştile de protecţie ș.a.m.d.
    Trimite prin e-mail