joi, 20 octombrie 2016

Publicat la 10/20/2016 01:00:00 p.m. de Redacţie

Victorie cu noroc! Gaz Metan a învins Steaua pe Arena Naţională cu scorul de 1-0


Formaţia lui Cristian Pustai s-a impus în faţa liderului campionatului, printr-un gol marcat în prima repriză în urma unui şut al lui Alexandru Munteanu, care a fost deviat în propria poartă de către Bogdan Mitrea. Alb-negrii au rezistat asediului oaspeţilor din actul secund, atunci când au evoluat mai bine de 20 de minute în zece oameni după eliminarea lui Valentin Creţu. Sâmbătă, Gaz Metan joacă la Mediaş cu Universitatea Craiova.


Autor: Alex PÎNTEA

Gazul a reuşit să deschidă scorul pe Arena Naţională în minutul 26, atunci când brazilianul Eric de Oliveira a executat o lovitură liberă, un apărător stelist a respins mingea până la Alex Munteanu, care a şutat, iar mingea deviată de către Bogdan Mitrea l-a păcălit pe Eduard Stăncioiu şi a intrat în poartă. Alb-negrii au avut apoi şansa de a-şi majora avantajul, însă lobul încercat de Azdren Llullaku a trecut puţin pe lângă poarta adversă.

Au rezistat eroic

În repriza a doua, s-a jucat aproape exclusiv în jumătatea Gazului. Steaua a avut şansa egalării în minutul 54, prin Fernando Boldrin, care a ratat o lovitură de pedeapsă obţinută după un fault făcut de Valetin Creţu asupra lui Adi Popa. Acelaşi Creţu a văzut apoi al doilea galben în minutul 71 şi a fost eliminat. Defensiva alb-negrilor a rezistat până la final, astfel că formaţia lui Cristian Pustai a plecat cu toate cele trei puncte de pe Arena Naţională. ,,Sunt mulţumit de ceea ce am reuşit, un joc bun, în urma căruia ne-a ieşit ceea ce ne-am propus. Steaua a ratat multe ocazii, am venit să facem ce ştim, să fim periculoşi pe tranziţia pozitivă, dar puteam să avem şi 2-0, la ratarea lui Llullaku. Am avut şi noroc - pentru că este greu să joci împotriva Stelei cu un om în minus - şi am rezistat foarte bine. Am reuşit de mai multe ori să câştig cu Steaua, am respectat cea mai galonată echipă din ţară, dar noi ne-am văzut de treaba noastră. Gaz Metan a arătat că este echipă greu de învins, dar va trebui să mai lucrăm mult la jocul poziţional“, a comentat tehnicianul Mediașului.

Munteanu, decisiv

Alexandru Munteanu a marcat un gol de trei puncte pentru formaţia sa pe Arena Naţională. Şutul acestuia deviat de Mitrea l-a învins pe Stăncioiu, iar la final mijlocaşul alb-negrilor a recunoscut că norocul a fost de partea sa. „Am încercat poarta, ca la orice meci, iar de data aceasta norocul a fost de partea mea. Am reuşit să trimit în poartă, cu toate că Mitrea a deviat mingea“, afirmă Munteanu.

Alexandru MUNTEANU | marcator: „Steaua este cea mai bună echipă din țară, dar eu mă bucur pentru această victorie pe care am obţinut-o. Jocul nostru nu a fost plăcut publicului, ne-am apărat 90 de minute, dar ne-am îndeplinit obiectivul.“

Meci greu cu oltenii

Sâmbătă, Gaz Metan are meci greu pe teren propriu. Etapa cu numărul XIII, ultima a turului de campionat aduce CS U Craiova la Mediaş. Formaţia pregătită de Gheorghe Mulţescu a învins Dinamo pe teren propriu şi s-a apropiat la 3 puncte de liderul Steaua. „Ne dorim să încheiem cu o victorie la Mediaş, împotriva Craiovei, pentru că acasă am mai bătut şi Viitorul, o altă echipă puternică. Îmi doresc să încheiem bine turul de campionat“, anticipează Pustai. Partida dintre Gaz Metan şi CS U Craiova se va disputa sâmbătă, începând cu ora 18.00.
    Trimite prin e-mail