luni, 24 octombrie 2016

Publicat la 10/24/2016 09:20:00 a.m. de Redacţie

PNL își asumă platforma lui Cioloș. „PSD-iștii parcă fug de tămâie!”


PSD-iștii fug de platforma lui Dacian Cioloș de parcă fug de tămâie, motivul fiind principiul acesteia, „România fără corupție”, susține deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Turcan a opinat, vineri, într-o conferință de presă, că platforma propusă de primul ministru poate fi punctul de pornire pentru o majoritate parlamentară pro-reformă. „Ar fi o majoritate europeană, unită de un set de principii și de proiecte în interes național. Dacian Cioloș are profilul potrivit pentru acel prim ministru așteptat de mulți români, mai ales de generația tânără. Reacția negativă a PSD s-a produs când au văzut că punctul nr. 1 din platforma este acela al unei Românii fără corupție. PSD-iștii fug de acest principiu de parcă fug de tămâie”, a declarat liderul liberalilor sibieni.
În calitatea sa de vicepreședinte al formațiunii la nivel național, Raluca Turcan a anunțat că PNL „răspunde pozitiv principiilor de modernizare a României lansate de Dacian Cioloș” și portofoliului de proiecte pentru dezvoltarea României. Turcan, vicepreședinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, a subliniat, în acest context, că PNL a inițiat și susținut două proiecte legislative în Parlament pentru sprijinirea mediului economic care investește și dezvoltă învățământul profesional, pentru cuplarea sistemului de educație cu piața muncii. „Sistematic au fost blocate în Parlament de către PSD. După 3 ani de lupte în Parlament, Guvernul Cioloș a lansat în dezbatere publică proiectul privind dezvoltarea învăţământului profesional-dual, prin care operatorii economici care încheie contracte de parteneriat cu școlile profesionale vor beneficia de facilităţi la plata impozitelor”, a amintit Turcan. Potrivit acesteia, 32 la sută dintre tineri nu-şi pot găsi un loc de muncă, iar liceu teoretic nu este o alternativă pentru o jumătate de generație care parcurge această formă de învățământ fără o finalitate. „Piața muncii cere tot mai multă calificare şi performanță, iar cei ieșiți de pe băncile școlii nu răspund acestor aşteptări. Proiectul lansat în dezbatere publică este o măsură care ajută și statul foarte mult, pe lângă faptul că răspunde nevoilor reale ale pieței muncii, statul scapă treptat de plata unui ajutor de șomaj și câștigă un angajat, plătitor de taxe și impozite. PNL va sprijini acest proiect și militează pentru implementarea acestuia, astfel încât, din anul școlar următor, să crească numărul școlilor profesionale, să se modernizeze în acord cu interesele tinerilor și cerințele pieței muncii”, a arătat președintele PNL Sibiu.
    Trimite prin e-mail