marți, 11 octombrie 2016

Publicat la 10/11/2016 01:18:00 p.m. de Redacţie

Depeche Mode în România 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj, pentru promovarea noului album: „Spirit”


Trupa Depeche Mode revine în România, pentru a susține un concert la Cluj, în cadrul unui nou turneu european.


Trupa Depeche Mode va concerta în România, oraşul Cluj fiind pe lista oraşelor din turneul „The Global Spirit Tour” de promovare a noului album, „Spirit” – au anunţat membrii trupei în cadrul unei conferinţe de presă (din Italia) transmisă live online pe propria pagina de Facebook.
Clujul este ultima destinație pe harta muzicienilor, pe 23 iulie 2017, în turneul de promovare a noului album, „Spirit”, care va fi lansat la începutul anului viitor.
Concertul care va fi susţinut pe stadionul Cluj Arena în 23 iulie este al treilea pe care trupa britanică îl va susţine în România, după cele două din Bucureşti din 2006 şi 2013.
Trupa a publicat pe propria pagina de Facebook lista tuturor oraşelor în care va concerta, Cluj fiind cel care încheie turneul european (urmând apoi un turneu în America).
Cel de-al 14-lea album, „Spirit”, care va fi lansat în primavara lui 2017, a fost produs de James Ford şi va fi lansat de casa de discuri Columbia Records.
Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 30 de ani şi care însumează, până în prezent, 13 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.
Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) şi „Construction Time Again” (1983).
„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.
În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.
În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.
Cel de-al 13-lea album al trupei este „Delta Machine” (2013), iar „Spirit” (care va fi lansat în primavara anului 2017) va fi al 14-lea.
    Trimite prin e-mail