marți, 6 septembrie 2016

Publicat la 9/06/2016 08:23:00 a.m. de Anonim

Proiect de lege: Senatorii îşi pierd mandatul şi în cazul unei condamnări cu suspendare



Iniţiativa legislativă a senatorului liberal Nicolae Vlad Popa prin care senatorii îşi pierd mandatul în cazul unei condamnări cu executare sau cu suspendare a fost trimisă ieri de Biroul Permanent al acestui for Comisiei de regulament.

"Am luat act, am înaintat Comisiei de regulament propunerea, eu spun că într-o săptămână avem raportul. De altfel, supunem aprobării modificarea regulamentului, mai avem o chestiune legată de o hotărâre a Curţii Constituţionale care a considerat că două articole din regulament sunt neconstituţionale. Cu această ocazie le modificăm", a precizat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, după şedinţa Biroului Permanent.
Senatorul Nicolae Vlad Popa a iniţiat un proiect de lege prin care calitatea de senator încetează ca urmare atât a unei condamnări cu executare, cât şi a uneia cu suspendare. "Calitatea de senator încetează la data întrunirii legale a Senatului nou ales, precum şi în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale ca urmare a condamnării definitive la închisoare cu executarea pedepsei sau în cazul suspendării executării pedepsei, de incompatibilitate sau deces", prevede propunerea legislativă.
    Trimite prin e-mail