duminică, 18 septembrie 2016

Publicat la 9/18/2016 06:30:00 a.m. de Anonim

Primăria Mediaș se implică în sport! Roman vrea să înființeze CSM Gaz Metan


Până la sfârșitul acestui an se va înființa Clubul Sportiv Municipal Gaz Metan Mediaș. Acesta va avea mai multe secții, printre care fotbal, baschet și tenis de masă, și se dorește a fi un proiect serios pe termen lung. Activitatea clubului va fi finanțată de la bugetul local și cu ajutorul sponsorilor care vor dori să sprijine sportul, întrucât conducerea administraţiei publice locale spune că nu poate aloca bani pentru Clubul Gaz Metan Mediaș. 


Autor: Alex PÎNTEA

Primarul Gheorghe Roman spune că va înainta o propunere către Consiliul Local Mediaș de înființare a unui club sportiv municipal. Acesta se dorește a fi un proiect pe termen lung, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și cu ajutorul sponsorilor. „Eu o să le propun colegilor mei din Consiliul Local un proiect care sper să dureze mulți ani de acum încolo, un proiect viabil, și anume acela de a înființa un club sportiv municipal al cărui tutore, ca să spun aşa, să fie municipiul Mediaș. Acesta ar urma să fie finanțat de noi, dar și cu ajutorul sponsorilor pe care putem să îi avem în Mediaș”, a declarat Gheorghe Roman.

Club al orașului

Edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare a mai spus că, în acest moment, Primăria nu poate aloca bani pentru Clubul Sportiv Gaz Metan. În opinia sa, acesta ar trebui condus de un medieșean, un om care ține la oraș. „În acest moment, Primăria nu poate să aloce niciun leu pentru Clubul Sportiv Gaz Metan. Oricum, opinia mea personală este că acesta trebuie să fie condus de un medieșean, un om care ține la acest oraș. Sigur că ne dorim ca în cadrul acestui club pe care îl vom înfiinţa să își desfășoare activitatea și o secție de baschet, de tenis de masă, de fotbal, dar și alte secții care sunt pe placul oamenilor din Mediaș. Eu cred că banii medieșenilor trebuie să meargă și către tineretul din oraș. Trebuie să avem răbdare să construim un club al orașului, pentru că, așa cum este cel de acum Gaz Metan, care, din câte știu, nu trece prin momente foarte bune din punct de vedere financiar, eu cred că în acest mod lucrurile nu pot să continue la nesfârșit”, a mai spus Roman.

Până la sfârșitul anului

Clubul Sportiv Municipal se va înființa până la sfârșitul anului după modelul de la Oradea sau Blaj, acolo unde funcționează deja unele asemănătoare. Primarul Gheorghe Roman mai spune că ar trebui să se numească Clubul Sportiv Municipal Gaz Metan Mediaș, acesta fiind brand-ul orașului. „Am luat legătura pe această temă și cu primarii din Blaj și Oradea, în ambele localități există un club de volei, respectiv de baschet foarte bune. Trebuie să vedem exact cum și-au înființat ei clubul în localitățile pe care le conduc, așa va trebui să procedăm și noi la Mediaș. Eu cred că, dacă îi vom spune Clubul Sportiv Municipal Gaz Metan Mediaș, este un nume destul de apropiat de realitatea din oraș. Nu cred că trebuie să trecem peste Gaz Metan, pentru că Mediașul până la urmă este legat de cele două societăți care activează în domeniul gazelor naturale”, a mai explicat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail