duminică, 11 septembrie 2016

Publicat la 9/11/2016 09:31:00 a.m. de Anonim

Omagiu artistului Emil Mureșan


Lansarea albumului biografic „Doar o pânză de păianjen”, dedicat artistului medieșean Emil Mureșan, va avea loc miercuri, 14 septembrie, de la orele 17.00, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth”.

Volumul conţine referinţe biografice, aprecieri critice şi imagini cu cele mai reprezentative lucrări ale artistului, fiind coordonat de jurnalista Camelia Stârcescu și include, în prefață, aprecieri semnate de regretatul profesor Mircea Vâlcu, de artistul plastic Vasile Popescu și de jurnalistul Mircea Hodârnău, președintele Asociației Culturale „Mediașul nostru”, al cărei membru fondator este și Mureșan.
„Emil Mureşan este consacrat ca o personalitate artistică dincolo de contextul cultural local, în rândul personalităţilor culturale naţionale. Îşi păstrează, în tot acest timp, elanul creator şi o modestie care fac din Emil Mureşan o personalitate deosebit de iubită în rândul celor care îl cunosc. Vorbind despre Emil Mureşan, facem istorie, o istorie care începe în prima jumătate a secolului XX şi ne duce în prima jumătate a secolului XXI, pe fundalul istoriei Mediaşului şi zonei acestui municipiu”, spunea prof. Mircea Vâlcu.
    Trimite prin e-mail