joi, 22 septembrie 2016

Publicat la 9/22/2016 09:02:00 a.m. de Redacţie

Llullaku a răpus campioana! Azi, Gazul întâlnește ACS Poli Timişoara și are speranțe la o nouă victorie


Gaz Metan Mediaș a învins Astra Giurgiu cu scorul de 2-0, la revenirea lui Marius Şumudică pe banca tehnică. Formaţia antrenată de „Profesorul“ Cristian Pustai a urcat pe poziţia a opta a clasamentului Ligii I și speră la o victorie și în meciul din această după-amiază, cu ACS Poli Timişoara.

Autor; Alex PÎNTEA

Partida disputată pe Cluj Arena a fost decisă de dubla reuşită de Azdren Llullaku, într-un interval de doar opt minute. În urma acestui rezultat, formaţia lui Cristian Pustai a acumulat 11 puncte şi a urcat pe poziţia a opta a clasamentului Ligii I. Gaz Metan joacă, în această după-amiază, de la ora 16.00, pe teren propriu, cu ACS Poli Timişoara, într-o etapă intermediară din Liga I.

Greu de la un capăt la altul

Confruntarea dintre Gaz Metan şi Astra s-a disputat luni seara, pe un teren greu, afectat de ploaie. În aceste condiţii, prima repriză s-a încheiat cu scor alb. În actul second, giurgiuvenii au căutat victoria de care aveau mare nevoie, iar gaziştii au jucat perfect arma contraatacului. Mai întâi, în minutul 71, Alexandru Munteanu a scăpat singur pe partea dreaptă, a centrat foarte bine în careu, iar Azdren Llullaku, venit foarte bine, în ofensivă l-a învins pe Silviu Lung Junior. Peste alte opt minute, Eric de Oliveira l-a deschis excelent pe acelaşi Azdren Llullaku, care a scăpat singur spre poartă, l-a driblat pe Silviu Lung Junior şi a înscris sub transversală. Astra a forţat revenirea, însă fără succes, iar tabela de marcaj nu s-a mai modificat până la ultimul fluier al centralului întâlnirii, Istvan Kovacs.

Omul meciului

Azdren Llullaku a fost decisiv pentru formaţia sa în victoria obţinută în faţa campioanei. Kosovarul a reuşit o dublă şi a ajuns la şase goluri marcate în acest sezon, fiind al doilea în clasamentul golgeterilor din Liga I. Llullaku a explicat că gaziştii au pregătit foarte bine meciul, iar succesul se datorează echipei. „Meritul este al întregii echipe, am alergat foarte mult, ne-am pregătit bine… Antrenorul a ştiut să ne pună pe teren şi suntem mulţumiţi. Avem mulţi jucători care au multă experienţă în Liga I, vrem să câştigăm fiecare meci, chiar şi când jucăm împotriva campioanei. Nu sunt un vârf, sunt un mijlocaş de bandă, care trebuie să ajute şi în apărare, trebuie să alerg foarte mult. Nu mă gândesc la titlul de golgheter. Trebuie să ajut echipa în primul rând! Jucăm foarte bine pe contraatac, avem jucători de viteză. Astra a avut meciuri multe şi grele, în cupele europene. Cred că au jucători de foarte mare calitate, dar au fost obosiţi în seara asta. În Liga I, contează foarte mult să poţi să alergi“, a comentat Llullaku.

Victorie importantă

La finalul partidei câştigate în faţa Astrei, tehnicianul alb-negrilor a răsuflat ușurat: este un succes important. Cristi Pustai îşi doreşte ca Gaz Metan să reuşească să lege două-trei victorii consecutive, care ar propulsa echipa pe locurile de play-off. „Am venit la Cluj să câştigăm. Au fost două faze frumoase, două contraatacuri bune. Era de aşteptat ca Astra să forţeze pe final, de asta l-am lăsat pe Eric în centru, iar ceilalţi au venit din bandă, cu viteză foarte bună. Llullaku trebuie să joace, prima repriză a fost un pic mai slab. Era chiar pe lista de schimbări, dar e bine că a revenit. Dacă o să apară oferte sau nu, vom vedea. Important este că am câştigat. Am mai avut meciuri în mână şi n-am reuşit să câştigăm“, a comentat Pustai.

Primul succes 

Pentru tehnicianul medieșean, succesul formaţiei sale în faţa Astrei a însemnat şi prima victorie ca antrenor în duelurile de până acum cu Marius Şumudică. Cu sportivitatea care-l caracterizează, Pustai s-a declarat bucuros pentru revenirea antrenorului Astrei pe banca tehnică a formaţiei sale. „Mă bucur pentru el că a revenit din nou pe bancă. Îi urez succes! Este greu să-i ţină conectaţi pe jucătorii săi, pentru că au meciurile fantastice din Europa League, dar trebuie să rămână concentraţi. De această dată, i-am surprins. Nu ne-a avantajat că am jucat la Cluj-Napoca. Nu este un duel între mine şi Şumudică. Noi ne dorim să avem cât mai multe puncte, avem un sistem de premiere special la finalul campionatului“, a arătat Cristian Pustai.

Acasă cu Timişoara

Echipa de fotbal Gaz Metan întâlneşte astăzi, pe teren propriu, ACS Poli Timişoara, ultima clasată din Liga I. După victoria înregistrată luni seara, în faţa campioanei Astra, alb-negrii și-ar dori foarte mult să lege două succese în campionat şi să urce pe locurile de play-off. „Ne aşteaptă un meci foarte important. Trebuie să fim mai atenţi, pentru că, dacă legi două-trei victorii, urci imediat în primele şase echipe“, avertizează Pustai. Partida contând pentru etapa cu numărul IX, una intermediară a campionatului Ligii I, se va disputa în această după-amiază, începând cu ora 16.00, pe Stadionul Gaz Metan.
Biletele mai pot fi achiziționate astăzi, în intervalul orar 12.00-16.00, la prețul de 10 lei pentru tribunele 1 și 2, respectiv 25 lei la tribuna oficială. Cu trei ore înainte de startul partidei, vor mai fi deschise încă două case de bilete, una la intrarea în tribuna 1 şi una la sediul Clubului Gaz Metan, de pe strada Stadionului f.n. Biletele la meciurile Gazului se pot procura și de la chioşcurile alimentare care comercializează pâine de Bazna, situate pe str. 1 Decembrie, lângă Şcoala Gimnazială nr. 5 (cartier Gura-Câmpului), str. Blajului, vis-a-vis de magazinul Profi (cartier Vitrometan), respectiv în piaţa agroalimentară, la ieşirea din str. Virgil Madgearu (centru).
    Trimite prin e-mail