vineri, 30 septembrie 2016

Publicat la 9/30/2016 09:41:00 p.m. de Redacţie

Evoluţia epidemiei de rujeolă: 730 de cazuri de la începutul anului, faţă de 7 în 2015



Ministerul Sănătăţii anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă în România, în 25 de judeţe, fiind raportate trei decese.

Cele mai multe cazuri (163) au fost înregistrate în judeţul Mureş, urmat de Bistriţa (128), Arad (123), Cluj (90) şi Timiş (75). În Suceava şi Braşov s-au înregistrat câte 31 de cazuri, în Caraş Severin 30, în Hunedoara 17 iar în Sălaj 8. În judeţele Alba şi Iaşi s-au înregistrat câte cinci situaţii de îmbolnăvire, în Bacău, Constanţa, Sibiu şi Bucureşti câte trei, pe când în Dâmboviţa Neamţ şi Olt câte două. Unităţile medicale au confirmat câte un caz de rujeolă în Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui.
În anul 2015 au fost înregistrate 7 cazuri de rujeolă pe teritoriul României.
"Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenţie în focare au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare", transmite ministerul.
    Trimite prin e-mail