joi, 22 septembrie 2016

Publicat la 9/22/2016 09:41:00 a.m. de Redacţie

Arcaș, pe făraș! Iată cum și de ce l-a „măturat“ Cindrea


Senatorul Viorel Arcaş a fost destituit din funcţia de preşedinte al PSD Mediaș, iar Biroul Politic al Organizaţiei Municipale a fost dizolvat.


Autor: Alex PÎNTEA

PSD Mediaş a rămas fără structură de conducere. Comitetul Executiv Judeţean a luat această măsură după ce organizația locală a înregistrat încă un eșec sub „bagheta“ lui Arcaș. Concret, fostului preşedinte şi echipei sale i se reproşează pierderea alegerilor locale din luna iunie şi, în acelaşi timp, faptul că l-a împins pe Gheorghe Roman să plece din partid, iar ulterior acesta a candidat din partea PNL și a câștigat fără emoții fotoliul de primar. În următoarele 30 de zile se vor organiza alegeri în cadrul PSD Mediaş, pentru mandatarea unei noi structuri de conducere, au anunțat liderii județeni ai formațiunii.

Până la urmă, Roman l-a „schimbat“ pe Arcaș

Social-democraţii au organizat luni după-amiază, la sediul organizației județene de la Sibiu, o conferinţă de presă pentru a-și prezenta lista candidaților pentru alegerile parlamentare, însă unul dintre subiectele abordate a fost şi situaţia de la Mediaş. Președintele Ioan Cindrea a anunțat că s-a făcut o analiză în urma căreia s-a decis dizolvarea Biroului Politic al Organizaţiei Municipale Mediaş şi organizarea de alegeri interne într-un interval de o lună. „Dizolvarea s-a produs având în vedere rezultatele şi faptul că au avut un candidat valabil şi l-au refuzat - în persoana lui Gheorghe Roman -, cu toată presiunea Biroului Organizaţiei Judeţene. Şi-au asumat răspunderea deciziilor cu funcţia. Mă refer la determinarea lui Gheorghe Roman să plece din organizaţie, refuzul lui Viorel Arcaş de-a candida, deşi sondajele îl arătau că ar putea să câştige, şi desemnarea unui candidat pentru care tot Biroul şi-a asumat răspunderea. Este vorba de o situaţie de excepţie: când ai un candidat şi îl refuzi, iar acel candidat câştigă cu altcineva, asta înseamnă că ai luat o decizie greşită şi a fost un management defectuos“, a tranșat Cindrea situația de la Mediaș.

Replica lui Arcaș

Parlamentarul aflat pe final de carieră nu a dorit să comenteze destituirea sa de la conducerea PSD Mediaş. Acesta a afirmat, totuşi, că îi pare rău că a fost dizolvat Biroul Politic al Organizaţiei Municipale, unul „format din oameni tineri şi de perspectivă“. „Nu am ce să comentez deocamdată. Au făcut o şedinţă la Sibiu şi au dizolvat biroul, aşa pur şi simplu. Aici e durerea mai mare! Că a început povestea cu listele pentru parlamentare e altceva, dar să dizolvi biroul, cu o echipă tânără... Scris, nu am primit nicio motivaţie pentru această decizie“, susține Arcaş. 


Alegeri în partid, înaintea celor parlamentare

Conducerea interimară a PSD Mediaş va fi asigurată de către Mariana Tarniţă, consilier județean la al treilea mandat. Aceasta are responsabilitatea ca, în termen de 30 zile, să organizeze alegeri la nivelul tuturor organizaţiilor din municipiu și apoi o conferință generală. „Vinerea trecută, în cadrul Comitetului Executiv al Organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, s-a hotărât ca pentru o perioadă determinată, de o lună, să preiau interimatul organizaţiei PSD Mediaş. Scopul este acela de a asigura desfăşurarea de alegeri atât la tineret, cât şi la femei şi seniori, iar în final alegerea unei noi conduceri în cadrul unei conferinţe municipale“, a precizat Tarniţă, care până acum a ocupat funcția de secretar al organizației municipale.

Dinică - înlocuitorul lui Arcaș

În cadrul aceleiași conferințe de presă, PSD şi-a prezentat candidaţii pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în 11 decembrie. De pe lista propunerilor pentru Senat și Camera Deputaților, lipseşte actualul senator Viorel Arcaş, a cărui candidatură nu a fost validată. Astfel, la Senat, prima poziţie este ocupată de Ioan Terea, directorul Direcției Silvice Sibiu, pe poziţia a doua se află omul de afaceri medieșean Cosmin Cornel Dinică, iar pe poziţia a treia, Cătălina Iulia Crăciun, viceprimarul comunei Șelimbăr. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de către Ioan Cindrea, fost deputat și apoi președinte al Consiliului Județean Sibiu, urmat de către fostul subprefect Lucian Radu, jurista Manuela Rascarache, avocata Adelaida Fulea, profesoara Elena Colceriu şi inginerul Beniamin Gândilă Presecan. „Sunt în PSD din 1996, deci am câțiva ani buni. Dacă o să și reușesc în acest demers pe care am pornit, atunci aș dori să stimulez investițiile directe din țară și cred că m-aș potrivi la Comisia Economică“, a menționat Dinică. Propunerile au fost transmise spre validare Comitetului Executiv Naţional, care va stabili lista finală.
    Trimite prin e-mail