luni, 22 august 2016

Publicat la 8/22/2016 07:28:00 p.m. de Anonim

Cantautorul folk Marius Matache promovează Mediașul



Drumul Cetăților, un proiect al companiei Bitdefender România, ajunge săptămâna aceasta la Mediaș. Evenimentul prilejuiește un concert special în curtea bisericii fortificate Sfânta Margareta.

Cantautorul folk Marius Matache a lansat o invitație pe site-ul său personal.

Te invit alături de Bitdefender România la un Check-In Meet în Cetatea Mediașului să redescoperim împreună legendele locului. Miercuri 24 august, 16:00, vreau să aflu secretele sistemului de fortificații și sper ca împreună să aducem locul în rândul celor mai populare obiective din aplicația Drumul Cetăților. Poate așa îi facem curioși și pe alții, să vină la Mediaș.
Și pentru că apărarea românească n-ar fi ajuns tradiție fără
trubadurii care i-au dus mai departe poveștile, Bitdefender România
organizează cu susținerea Primăriei Municipiului Mediaș și a Bisericii Evanghelice C.A. Mediaș concertul Trubadur pe Drumul Cetăților. Începând cu ora 18:00, în curtea bisericii fortificate Sfânta
Margareta, voi cânta alături de Cristi Mihai (nai, voce) și Alex
Panfilov (chitară, percuții).
Îți mulțumesc pentru ajutorul dat, ca de obicei, și sper să ne vedem acolo,
Marius
Artistul a mărturisit că pasiunea sa pentru bisericile fortificate începe undeva în 2009, cu cea din Cisnădioara și liniștea absolută de acolo, urmată la doar câteva zeci de minute de cea din Cisnădie și un ghid care a povestit mai bine de o oră despre loc, oameni și tradiții. Au urmat multe, foarte multe biserici vizitate prin România – Biertan, Axente Sever, Ațel, Dupuș, Saschiz, Valea Viilor, Câlnic, Hărman, Prejmer, Moșna, Cârța, Criț, Aiud, Bunești și Mediaș. "La vizita la Criț, văzând orga excepțional recondiționată, s-a născut ideea unui concert într-un astfel de loc, chiar dacă muzicile altora le-am mai auzit (de exemplu, la Dupuș un scurt recital, iar la Ațel reprezentația unui cvartet de la Filarmonica din Sibiu). Și dacă vă spun că miercuri, 24 august, visul meu e pe cale să se împlinească, ba chiar într-un context foarte simpatic și într-unul din cele mai dragi orașe din România, la Mediaș? Eu v-am spus că am convingerea că dacă îți dorești ceva cu adevărat și lupți pentru el, acel fapt se va împlini. Concertul Marius Matache & Band va avea loc în curtea Bisericii Sf. Margareta din centrul Mediașului, începând cu ora 18:00 și face parte din strategia de promovare a aplicației Drumul Cetăților, realizată de Bitdefender. Iar eu, Cristi Mihai (nai, voce) și Alex Panfilov (chitară, percuții) vom fi trubadurii cetății. Nu vor lipsi din playlist Regii războinici, Alchimistul, Treceți batalioane, Jurământ la Putna, Lancea lui Horea, Trăiască duhul lui Iancu – ați înțeles ideea, piese istorice.
Ce legătură există între cetățile fortificate și Bitdefender? Simplu, primele aveau rol de apărare împotriva năvălitorilor, Bitdefender e o companie românească de top din domeniul securității cibernetice. Da, după sute de ani, s-au schimbat doar amenințările și modul în care ele se manifestă. Când a fost lansată aplicația Drumul Cetăților, ce își propune să promoveze circuitul cetăților de pe teritoriul României, invitând utilizatorii să descopere tradiția românească în apărare, am fost unul din cei care au salutat această inițiativă, pentru că sunt prezente în ea multe locuri speciale, care merită să fie mai cunoscute decât sunt în acest moment. OK, sunt subiectiv, sunt foarte multe locuri ce îmi sunt mie dragi – Mediaș, cule, Cetatea Sucevei și câte și mai câte. Astfel că un proiect în care subsemantul este Trubadur pe Drumul Cetăților e mai mult decât “un job”, este o ocazie să îmbin muzica mea cu istoria,
Așadar, dacă sunteți din Mediaș sau din împrejurimi (Sibiu, Sighișoara, Mureș, Alba, Blaj), haideți miercuri să depănăm muzici, istorie și povești. Mulțumiri Bisericii Evanghelice pentru deschiderea spre un astfel de eveniment, mulțumiri Primăriei Mediaș pentru susținere, mulțumiri Feri Teglaș, Mircea Hodârnău și celorlalți bloggeri care ne sunt alături", explică Matache.

foto: Dragoș Asaftei


Aplicația Drumul Cetăților

Aplicația Drumul Cetăților te invită să descoperi istoria fortificațiilor de pe teritoriul României, de la dave dacice, cetăți și castele medievale, la biserici fortificate.
Strategiile de apărare românești ies din cartea de istorie direct în smartphone. Mergi pe firul istoriei, vizitezi locuri populare sau descoperi secrete știute doar de cunoscători și poți deveni Străjer, Logofăt, Vornic sau chiar Voievod.
De fiecare dată când dai Check-In prin aplicație la o fortificație istorică, crești în rang ca dovadă a faptului că aperi istoria românească, afli povestea locului și poți povesti mai departe despre isprăvile strămoșilor noștri. Bitdefender premiază drumeții cu sisteme de apărare din timpurile noastre, așa că utilizatorii pot câștiga în aplicație soluții de securitate pentru computer și dispozitivele mobile, recunoscute la nivel global.
Aplicația este disponibilă pentru orice terminal mobil cu sistem de operare Android sau iOS și poate fi descărcată gratuit din Google Play
sau App Store.


    Trimite prin e-mail