vineri, 1 iulie 2016

Publicat la 7/01/2016 12:04:00 p.m. de Anonim

Marius Grecu. De trei ori primar | FOTO


Liberalul Marius Grecu a depus jurământul în calitate de primar al comunei Axente Sever. În urma alegerilor locale din 5 iunie, el a devenit singurul politician local după Revoluție care a câștigat trei mandate în fruntea Primăriei. La ședința de constituire a Consiliului Local, miercuri după-amiază, a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU
Foto: Dan GREAVU

În primul său discurs după alegerile locale, Marius Grecu era vizibil emoționat, mai ales că în fața sa și a celor 13 consilieri se aflau peste 100 de localnici. „La Axente Sever s-a votat continuitatea. Dacă avem bună credință și încredere, lucrurile n-au cum să nu meargă bine. Noi, aleșii locali, trebuie să lucrăm eficient, în interesul comunei, pentru locuitorii din Axente Sever, Agîrbiciu și Șoala. Politica noastră este cetățeanul. Să îi respectăm interesele!“, a spus Grecu, adăugând că învestirea îl onorează și îl obligă, în condițiile în care Axente Sever este o comună mare și cu pretenții, care își merită locul printre primele comune ale județului.


Tot ieri au fost validate mandatele consilierilor locali și a fost ales viceprimarul Petrișor Gheorghe.


Oaspeți de la Sibiu

La ședința de constituire a Consiliului Local Axente Sever, prezidată de Nicolae Rațiu, au participat, în calitate de invitați, și Daniela Cîmpean, noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, precum și Constantin Șovăială, fostul vicepreședinte cu atribuții de președinte al CJ.


Cîmpean l-a felicitat pe edil pentru că a avut norocul de a fi reales și a explicat de ce îl apreciază pe cel care va conduce administrația locală și în următorii patru ani. „Prin ceea ce a făcut ca edil, până acum, dl. Marius Grecu a arătat că este omul potrivit la locul potrivit și a răspuns nevoilor de dezvoltare ale comunei pe care o conduce. Îi doresc să aibă multă înțelepciune și putere de muncă și în noul mandat. Știe ce are de făcut, poate și a demonstrat că vrea să facă proiecte pentru comunitate. Și de consilieri depinde ca ceea ce a mers atât de bine în Axente Sever să continue. Trebuie să faceți echipă cu primarul dvs. Să lăsăm deoparte campaniile electorale care acum s-au încheiat și, indiferent de culorile noastre politice, să gândim proiecte pentru comunitate. Primarul Marius Grecu știe să facă astfel de proiecte. Trebuie să îl susțineți; să gândiți în interesul comunității! Aveți un aliat de nădejde în CJ Sibiu și în persoana mea, la care puteți apela oricând aveți nevoie de sprijin“, a dat asigurări președintele Legislativului județean.


Și fostul lider al CJ s-a declarat un prieten al primarului Grecu. „Muncește, se zbate pentru comună, știe ce vrea și a meritat votul!“, l-a caracterizat Șovăială.


Prioritățile lui Grecu

În acest sens, Grecu și-a exprimat încrederea că proiectele comunei vor găsi sprijin de la Consiliul Județean. Printre principalele sale obiective se regăsesc: atragerea de investitori, finalizarea branșamentelor la apă și canalizare, precum și modernizarea străzilor din Axente Sever și Agîrbiciu. Primarul liberal se bucură de o majoritate simplă în Consiliul Local, în condițiile în care partidul său a obținut opt mandate de consilier, PSD - trei, iar PPU-SL - două.


    Trimite prin e-mail