luni, 25 iulie 2016

Publicat la 7/25/2016 11:36:00 a.m. de Anonim

Curtea de Conturi: haos în cheltuielile făcute de spitale cu bani de la Ministerul Sănătății. Prejudiciu: 61 de milioane de lei în 2015


Aparatura medicală cumparată cu peste 55 de milioane de lei din bani publici de spitalele din țară nu a fost pusă în funcțiune sau nu a fost utilizată în scopul inițial, arată Curtea de Conturi. 

Haosul din sistemul sanitar, descris în draftul unui raport al Curtii de Conturi pentru 2015, include și găsirea unor plăți ilegale de jumătate de milion de lei prin supraestimarea valorii, precum și plăți de peste 5 milioane de lei pentru echipamente medicale cumpărate fără respectarea procedurilor de achiții publice, relatează hotnews.ro.
Curtea de Conturi a verificat modul în care spitalele au cheltuit în 2015 fondurile virate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală. Inspectorii Curții reclamă în raportul citat și faptul că Ministerul Sănătății „nu a verificat în mod corespunzător modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la achiziționarea de echipamente medicale cu respectarea principiilor de economicitate și eficientă, la nivelul unităților sanitare subordonate și la nivelul unităților sanitare de subordonare locală".
Prejudiciul total calculat de Curtea de Conturi se ridică la 61,7 milioane de lei în 2015.
    Trimite prin e-mail