marți, 28 iunie 2016

Publicat la 6/28/2016 06:40:00 p.m. de Anonim

Șeica Mare are parte de ecouri pozitive din Anglia


Înfrățirea dintre Șeica Mare și Chard reprezintă o punte între cele două comunități de la extremele geografice ale Europei, a mărturisit Dave Bulmer, primarul orașului britanic, după o vizită oficială de șase zile în România.


Autor: Aurelian LUNGU
Foto: Mihai COLIBABA

Edilul din Chard a caracterizat vizita drept una de succes, într-un interviu acordat pentru publicația engleză „This Is the West Country”. Dave Bulmer a fost invitat să viziteze Șeica Mare în cadrul relațiilor de înfrățire dintre cele două localități, pentru care un sprijin important îl reprezintă primarul Nicolae Șușa, viceprimarul Florin Benghea și soția acestuia, respectiv Dawn și Andy Fletcher, inițiatorii „Project Romania”. 

O prietenie de durată

Comunitatea din Șeica Mare este înfrățită cu orașul Chard din 2008, dar „Project Romania” are o vechime mult mai mare, bazele sale fiind puse acum 25 de ani de către Reuniunea Bisericilor din Chard. Bulmer, reales recent pentru al doilea mandat de primar, a menționat: „Din punctul meu de vedere, înfrățirea cu Șeica Mare arată cât de bine ne putem înțelege și cât de bine putem lucra împreună, ca o echipă. Este vorba despre o adevărată punte între cele două comunități de la ambele capete ale Europei. Sper că primarul și viceprimarul din Șeica Mare vor putea veni din nou în Anglia, vara aceasta. Acum câțiva ani, primarul de atunci din Chard a primit o delegație din Șeica Mare care ne-a încântat pe toți cu dansurile lor populare absolut minunate, în costumele populare. Oamenii din Chard s-au bucurat foarte mult de această vizită”, a spus el, pentru publicația locală.

Vizită importantă

Articolul din „This Is the West Country” amintește despre ajutorul acordat de reprezentanții din Chard, în toți acești ani, celor șase sate care compun comuna Șeica Mare, și punctează momentele-cheie ale vizitei recente. Astfel, cei doi primari au plantat un stejar pufos, la Buia, pentru a sărbători aniversarea de 90 de ani a Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, oaspeții au avut parte de un concert și dansuri populare ale copiilor din comună, apoi au vizitat satul Buia, unde au văzut cu ochii lor cum se desfășoară programul „Pâine pentru Buia”, pe care îl finanțează încă din 1999, în folosul copiilor care frecventează școala din sat. Totodată, delegația britanică și gazdele din Șeica Mare au discutat despre dezvoltarea bunelor relații, inclusiv organizarea unor schimburi de elevi.

Fratele mai mare

Atestat documentar încă din anul 1065, sub denumirea de Cerden, orașul Chard este situat în districtul Somerset din sud-vestul Angliei și are, astăzi, o populație de aproximativ 13.000 de locuitori și se bucură de o viață cultural-socială și economică foarte bogată.


Citește mai mult:
    Trimite prin e-mail