joi, 2 iunie 2016

Publicat la 6/02/2016 01:30:00 p.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaș a revenit acolo unde îi este locul: printre cele mai bune echipe din fotbalul românesc!



Înapoi în Liga 1! Gruparea de pe Târnava Mare se întoarce pe prima scenă a fotbalului românesc.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia pregătită de tehnicianul Cristian Pustai a remizat, sâmbăta trecută, în deplasare cu CS Mioveni, scor 1-1. Punctul câştigat a fost suficient pentru a rămâne pe prima poziţie a clasamentului la finalul play-off-ului, una care asigură promovarea directă. Alb-negrii revin, astfel, în Liga I, după exact un an de la retrogradare.

Un punct necesar

Gaz Metan avea nevoie să nu piardă la Mioveni pentru a promova direct, iar presiunea rezultatului şi-a pus amprenta asupra jocului echipei. Alb-negrii au reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize a confruntării, atunci când Alexandru Zaharia a pasat în careul de şaisprezece metri pentru Radu Zaharia care a înscris cu un şut superb sub transversală. Gazdele au egalat la ultima fază a meciului prin lovitura de cap a lui Galan în urma unei faze fixe, moment în care gaziştii evoluau în zece oameni după eliminarea lui Romeo Roberto. „Important este că am reuşit să promovăm după un sezon foarte greu. Au fost răsturnări de situaţie, multă muncă din partea noastră, un entuziam acum, pe final, şi iată că am reuşit să promovăm din nou în prima ligă“, a spus Radu Zaharia, omul care a marcat golul decisiv pentru formaţia sa la Mioveni.

Promovare frumoasă

Gaziştii au încins hora bucuriei pe terenul la Mioveni imediat după fluierul de final al arbitrului.. „Orice promovare este foarte foarte frumoasă, dar asta s-a obţinut foarte greu, pe ultimii metri. Ne mândrim că Mediaşul a revenit acolo unde cred că îi este locul. Ar cam trebui să sărbătorim! A fost greu, a fost un drum greu. Eu zic că ar fi fost mare păcat să nu promovăm, după ce am fost tot play-off-ul pe locul 1, doar după etapa a VI-a am căzut pe locul 2. Dacă stăm să ne gândim că acum un an încercam să înscriem un gol ca să rămânem în Liga 1, în momentul în care a început meciul, le-am spus jucătorilor că suntem ca o rachetă care va decola peste 90 de minute. La începutul meciului eram promovaţi şi am rămas promovaţi şi la final“, a spus tehnicianul Cristian Pustai.

Meritul tuturor

Căpitanul alb-negrilor a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au pus umărul la promovarea echipei. Ionuţ Buzean îşi doreşte ca Gaz Metan să rămână mulţi ani de acum încolo în prima ligă. „A fost un meci cu o încărcătură psihică deosebită. Am abordat meciul foarte serios și am încercat să dăm fiecare ce avem mai bun. Eram sigur că o să promovăm. Mă bucur foarte mult pentru această reușită“, a mărturisit Buzean.

Ionuţ BUZEAN | căpitan: „Sper să rămână echipa mulţi ani de acum înainte în Liga I. Vreau să le mulțumesc colegilor, conducătorilor şi nu în ultimul rând antrenorilor pe care i-am avut pe tot parcursul anului. Meritul este al tuturor. Sunt mândru de suporterii noştri și de galeria noastră, care ne-au susţinut necondiţionat pe tot parcursul sezonului.“
    Trimite prin e-mail