vineri, 17 iunie 2016

Publicat la 6/17/2016 10:13:00 a.m. de Redacţie

Echipă nouă la Primărie! Noua conducere a oraşului îşi va începe oficial munca pe 22 iunie



Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Mediaş va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare. Tot atunci va fi validat mandatul primarului ales, Gheorghe Roman, iar consilierii locali vor trebui să aleagă din rândul lor şi noul viceprimar. La şedinţă va fi prezent, cel mai probabil, şi prefectul Cristian Roman.


Autor: Alex PÎNTEA

Noul Legislativ local rezultat în urma alegerilor locale din 5 iunie îşi va începe activitatea oficial de miercurea viitoare. Instituția Prefectului județului Sibiu a stabilit data la care va avea loc şedinţa de constituire, în cadrul căreia aleşilor le vor fi validate mandate şi vor depune jurământul de credinţă. „Prin ordinul prefectului judeţului Sibiu nr. 226, emis la data de 9 iunie, cu privire la graficul de convocare a consilierilor declaraţi aleşi pentru şedinţele de constituire a Consiliilor Locale din judeţul Sibiu, s-a stabilit ca şedinţa pentru constituirea Consiliului Local Mediaş să aibă loc în data de 22 iunie, începând cu ora 16.00“, a anunțat Odeta Veştemean, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Cine intră în Consiliu

Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile locale din acest an, cele mai multe mandate de consilier local, în număr de zece. Partidul Social-Democrat va ocupa şapte posturi de consilier local, în timp ce Partidul Mişcarea Populară şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România - organizaţia locală Mediaş vor trimite fiecare câte doi aleşi în legislativul local. Liberalii vor fi reprezentanţi în Consiliul Municipal de către Christine Thellmann, Costel Totan, Elena Sajgo, Ionuţ Buzean, Edith Depner, Viorel Pasc, Simona Sima, Lucian Hodârnău, Radu George şi Alec Rusanda. Social-democraţii îi trimit în Consiliul Local pe Mihai Macaveiu, Anca Manta, Dana Morăraş, Ligia Moldovan, Ovidiu Moldovan, Dan Băcilă şi Silviu Sasu. Partidul Mişcarea Populară îi va avea pe Alexandru Oltean şi Simona Petruţiu, iar din partea UDMR urmează să fie validați Orosz Csaba şi Ioo Endre.

Depun jurămintele

Prima întâlnire a noului Consiliu Local va avea loc miercuri, la ora 16.00, în sala de şedinţe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş. La Mediaș este așteptat, cu această ocazie, și prefectul Cristian Roman. Primul pas va fi alegerea unei comisii de validare, iar ulterior se va trece la verificarea dosarelor consilierilor. În momentul în care se va constata că toate actele sunt în regulă, fiecare consilier local va depune jurământul de credinţă. Un alt punct important al şedinţei de constituire va fi acela de validare a mandatului primarului. Gheoghe Roman va depune jurământul de credinţă şi va deveni, astfel, oficial noul edil-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

Se alege viceprimarul

În cadrul şedinţei de la mijlocul săptămânii viitoare va fi ales şi noul viceprimar al municipiului de pe Târnava Mare. Până la ora actuală, au fost făcute două propuneri pentru această funcţie. Pe de o parte, Christine Thellmann este propunerea Partidului Naţional Liberal, iar Mihai Macaveiu este dorit, din opoziție, de Partidul Social-Democrat. Liderii PMP și cei ai UDMR încă nu au făcut niciun anunţ public legat de susținerea vreunuia dintre candidați. Totuși, este de așteptat ca Thellmann să devină „mâna dreaptă“ a primarului, în condiţiile în care liberalii au deja 10 voturi asigurate din totalul de 21, iar noul viceprimar se alege cu majoritate simplă, ceea ce înseamnă că PNL mai are nevoie de un singur vot pentru a o impune pe aceasta în funcţie.

Programul ședințelor de constituire

·        Săliște - 22 iunie, ora 14.00
·        Copșa Mică - 22 iunie, ora 14.00
·        Mediaș - 22 iunie, ora 16.00
·        Miercurea Sibiului - 23 iunie, ora 10.00
·        Sibiu - 23 iunie, ora 11.00
·        Cisnădie - 23 iunie, ora 12.00
·        Consiliul Județean Sibiu - 23 iunie, ora 15.00
·        Ocna Sibiului - 24 iunie, ora 12.00
·        Tălmaciu - 24 iunie, ora 15.00
·        Agnita - 25 iunie, ora 10.00
·        Avrig - 25 iunie, ora 15.00
    Trimite prin e-mail