vineri, 27 mai 2016

Publicat la 5/27/2016 11:47:00 a.m. de Anonim

Tandem Gheorghe Roman - Christine Thellmann pentru Mediaş (P.E.)

PNL Mediaş va merge la alegerile locale din 5 iunie cu un tandem la Primărie. La propunerea președintelui Gheorghe Roman, conducerea formațiunii a decis cu unanimitate de voturi să o susțină pe Christine Thellmann pentru funcţia de viceprimar. Astfel, pentru a-și duce la bun sfârșit programul stabilit pentru perioada 2016-2020 şi pentru a o impune ca viceprimar pe Christine Thellmann, liberalii medieşeni îşi propun să obțină la Consiliul Local peste 50% din voturile medieșenilor.

Monitorul de Mediaş a stat de vorbă cu Christine Thellmann despre nominalizare, dar şi despre obiectivele sale pentru municipiul de pe Târnava Mare.


Reporter: Vedem o implicare din ce în ce mai mare a generației tinere în politica națională, dar și locală. Asistăm la un schimb de generații în politică?
Christine Thellmann: Noua generație de tineri a înțeles că dacă stă departe de politică, nu e deloc clar cine va umple golul, de care tot noi, la rândul nostru, ne plângem: lipsa de tineret, de fețe noi, de mentalitate nouă! PNL a înțeles că viitorul înseamă tinerii de astăzi! Eu, personal, prin intrarea în politică, îmi doresc continuarea nu doar simbolică, ci și foarte concretă a politicilor locale propuse și gestionate de tatăl meu. Pe de altă parte, atât eu, cât și colegii mei am fost crescuți cu alt sistem de valori, în centrul căruia stă crearea unei culturi și cariere profesionale, în primul rând. Astfel, dacă deja ai o meserie și un loc de muncă din care trăiești, atunci e firesc să te îndrepți cu o parte din energia pe care o mai deții spre partea politică a societății. Implicarea devine, deci, în cazul nostru, în mod firesc, o expresie a definirii celei mai vechi a politicii dată de Aristotel, ca „muncă pentru binele comun“.

Reporter: Ești propunerea oficială la funcția de viceprimar al Mediașului din partea PNL. De ce s-a făcut acum nominalizarea pentru această funcție?
Christine Thellmann: Viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție, din rândul membrilor acestuia. PNL Mediaș dorește să schimbe modul în care se face politică. Astfel, a dorit să vină în fața medieșenilor nu doar cu o listă complet nouă de consilieri, ci și cu un tandem primar-viceprimar. Așadar, propunerea pentru poziția de viceprimar vine din dorința de a da un nou suflu politicii locale. Am acceptat acestă nominalizare pentru că știu că fac parte dintr-o echipă cu care pot aduce un progres vizibil în viața medieșenilor, pentru că sunt convinsă că pot face lucruri bune pentru oraș, alături de domnul Gheorghe Roman și ceilalți colegi consilieri.


Reporter: Modul în care ați anunțat nominalizarea ta pentru funcția de viceprimar aduce aminte de stilul american de a face politică, acela al echipei formată din președinte și vicepreședinte. Faci echipă bună cu Gheorghe Roman?
Christine Thellmann: Nu dorim neapărat să copiem un model de undeva, vrem să afirmăm clar ideea că acum se poate face și în Mediaș o administrație locală competentă și eficientă. Ca și viziune pentru oraș, amândoi ne dorim o administrație corectă, numai în folosul medieșenilor, o colaborare și o implicare în procesul luării deciziilor a cetățenilor la nivel administrativ. Considerăm că parteneriatul între administrație și cetățeni este esențial, iar pentru ca acesta să funcționeze, este nevoie de o comunicare eficientă.

Reporter: Care sunt obiectivele tale principale pentru viitorul Mediașului? 
Christine Thellmann: Propunerile noastre sunt cuprinse, în linii generale, în platforma-program a domnului Gheorghe Roman. Problemele pe care le reclamă cetățenii, legate de starea proastă a drumurilor, de apă și canalizare, de ordinea și liniștea publică, de curățenia orașului sunt probleme care se pot rezolva cu o administrare eficientă. Cred că Mediașul poate deveni un oraș european, cu infrastructură de bază de calitate, cu servicii medicale moderne, cu învățământ la standarde europene, cu parcuri și spații verzi. Mediașul trebuie să redevină un oraș în care tinerii să își dorească să rămână, în care turiștii să devină o obișnuință, iar investitorii autohtoni și străini să găsească condițiile necesare pentru derularea afacerilor.

Reporter: Care este îndemnul tău către medieșeni, acum, cu mai puțin de două săptămâni înaintea votului din 5 iunie?
Christine Thellmann: În primul rând, îi îndemn pe medieșeni să aibă încredere în noua echipă a PNL Mediaș. Echipa este formată din oameni integri, implicați și determinați să arate că acum se poate genera schimbarea de care orașul nostru are nevoie pentru a oferi un viitor tuturor celor ce trăiesc aici. În al doilea rând, îi rog să vină la vot în data de 5 iunie.

Gheorghe ROMAN | preşedinte PNL Mediaş: „În calitate de preşedinte al PNL Mediaș, sunt încrezător în viitorul orașului nostru și din perspectiva noii echipe de consilieri locali pe care organizația noastră o propune medieșenilor. Pentru a accentua hotărârea mea, ca viitor primar, și a noastră, ca organizație politică, de-a mișca cât mai repede lucrurile înainte în orașul nostru, am decis cu unanimitate de voturi nominalizarea domnișoarei Christine Thellmann la funcția de viceprimar al Mediașului. Tânără, educată, ambițioasă, Christine se află la începutul unei cariere politice în care are de demonstrat în primul rând medieșenilor că acum se poate face o altfel de politică. Sunt convins că, împreună cu Christine și ceilalți colegi ai noștri propuși pe lista de consilieri locali, vom scrie, cât de curând după 5 iunie, o nouă istorie a Mediaşului.“
    Trimite prin e-mail