joi, 5 mai 2016

Publicat la 5/05/2016 09:05:00 a.m. de Redacţie

Pasarelă închisă pentru reparații capitale

Traficul pietonal a fost restricţionat în zona Gării Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Pasarela din zona staţiei SNCFR Mediaş a fost închisă complet, ieri dimineaţă. Pentru ca lucrările de reparaţii să se poată desfăşura corespunzător, constructorul a închis circulaţia pietonală. „Începând de miercuri, 4 mai, a fost închisă circulația pietonală pe pasarela peste calea ferată, aflată lângă gara CFR Mediaș. Acest lucru se impune datorită lucrărilor la structura de rezistență a căii de rulare a pasarelei“, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Rute ocolitoare

Conform estimărilor, pasarela va fi redată circulaţiei pietonale peste aproximativ două luni. Până atunci, însă, medieşenii sunt sfătuiţi să folosească rute ocolitoare. „Executantul  va depune toate eforturile astfel încât lucrările să se finalizeze în aproximativ două luni și pasarela să se redeschidă circulației. Municipalitatea medieșeană prezintă scuze pentru disconfortul generat de aceste lucrări și recomandă pietonilor folosirea căilor pietonale ocolitoare pentru a se ajunge în zona centrală a municipiului în condiții de siguranță“, adaugă Făgădar.

Lucrări complexe

Lucrările la pasarela pietonală din zona gării au demarat la începutul lunii aprilie. În urma unei expertize tehnice, s-a constat că la nivelul pasarelei există o serie întreagă de deficienţe care necesită lucrări de reparaţii şi consolidări. „Este un proiect derulat prin Direcţia Tehnică a municipalităţii. Constructorul a început deja lucrările, se lucrează la consolidări la pile, care sunt făcute prin cămăşuiri. Vor urma lucrări la un tablier, care este foarte deteriorat şi va fi turnat monolit din nou, iar fisurile din grinzile care susţin pasarela vor fi reparate. De asemenea, pe partea de beton se va aplica o vopsea specială pentru protecţia acestuia”, a mai menționat Ioana Făgădar.

Din bugetul local

Lucrările la pasarela pietonală peste calea ferată sunt programate să se încheie pe 30 noiembrie anul acesta. Constructorul care va executa acest proiect este Construcţii Feroviare Mureş S.A. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,1 milioane de lei, sumă în care au fost incluse proiectul tehnic şi execuţia propriu-zisă. Banii vor fi plătiţi din bugetul municipiului de pe Târnava Mare pe anul în curs.
    Trimite prin e-mail