vineri, 27 mai 2016

Publicat la 5/27/2016 12:21:00 p.m. de Redacţie

O nouă ediţie a Festivalului de Dansuri Populare Maghiare „Vándorcsizma“ are loc, sâmbătă, la Mediaş


Evenimentul este organizat de către Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș, în colaborare cu formația de dansuri populare „Gyöngyvirág“ și Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania - organizația judeţeană Sibiu.



Autor: Alex PÎNTEA

Festivalul va debuta sâmbătă, în jurul orei 13.00, în Piaţa Corneliu Coposu. Ca şi la ediţiile precedente, va avea loc o paradă a portului popular care va porni de la Casa Millennium şi va ajunge în faţa Primăriei Mediaş, acolo unde este programată deschiderea oficială.


Distracție în Greweln

Începând cu ora 14.00, în zona de agrement Greweln, asociația „Karosi Turul“ va pune la dispoziția participanţilor o iurtă de 20 de persoane unde, în cadrul unei ore de istorie, va fi prezentat stilul de viață și de îmbrăcăminte a oamenilor din secolul al X-lea. Iurta va putea fi vizitată până la ora 17.30, după care membrii asociației vor organiza un spectacol în cadrul căruia vor prezenta stilul de luptă al maghiarilor, iar cei curioși vor putea încerca tirul cu arcul. „De la ora 15.00, vor urca pe scenă 11 formații de dansuri populare, invitate din diferite zone, pentru a aduce în fața spectatorilor cât mai multe, dar și mai diferite stiluri de dans și porturi populare. La fel ca în fiecare an, am pregătit şi un concurs de gătit gulaș. Câștigătorii concursului vor fi anuţaţi sâmbătă după-amiaza, timp în care se pot gusta gulașurile gătite în ceaun“, dezvăluie Balázs Botond, președintele Asociației Tinerilor Maghiari din Mediaş şi coordonatorul festivalului.


Spectacol live

Începând cu ora 18.00, va concerta „Csík Zenekar“, una din cele mai cunoscute formații din Ungaria, după care distracția va continua în foișorul din Parcul Greweln, cu muzică live. „Echipa de organizatori a început să lucreze de mai multă vreme la programul festivalului, pentru a oferi distracție maximă și clipe de neuitat participanților. Ne bucurăm că am reușit să invităm formația «Csík Zenekar» la Mediaș. Intrarea la festival este liberă. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi şi îi asigurăm că, indiferent de vârstă, toți participanții vor avea parte de o zi deosebită“, promite Balázs Botond.
    Trimite prin e-mail