sâmbătă, 28 mai 2016

Publicat la 5/28/2016 09:47:00 a.m. de Anonim

Finala de la Mioveni! Astăzi, Gaz Metan Mediaș are nevoie de un singur punct pentru a reveni în prima ligă


Gruparea de pe Târnava Mare a câștigat ultima partidă disputată pe teren propriu în acest sezon. Formația lui Cristian Pustai s-a impus la limită în faţa celor de la FCM Baia Mare, prin golul marcat de atacantul Cristian Gavra. În condițiile în care UTA și Chindia au câștigat și ele cu același scor, promovarea se joacă în ultima etapă, iar avantajul alb-negrilor este că depind doar de ei în cursa pentru primul loc.


Autor: Alex PÎNTEA

Ca și în partida precedentă, de la Brașov, Gaz Metan a deschis scorul repede şi cu FCM Baia Mare, iar asta tot prin atacantul Cristian Gavra. În minutul 8, Alexandru Munteanu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Gavra a reluat cu capul pe spate de la colțul scurt și a înscris. Același Munteanu a scăpat apoi singur spre poartă în minutul 23, însă șutul său a fost respins de către portarul băimărenilor. „A fost o partidă foarte grea, cei de la Baia Mare au venit foarte motivaţi, au jucat destul de bine şi mă bucur că am câştigat“, a mărturisit Cristian Gavra.

Repriză mai slabă

În repriza a doua, jocul alb-negrilor a scăzut în intensitate, ca și în partida precedentă de la Brașov, însă soarta le-a fost favorabilă la lovitura de cap a lui Codin, din minutul 84, care a trimis din câțiva metri peste poartă. Ovidiu Bic a scăpat apoi singur spre poartă, în minutul 88, însă șutul său a trecut pe lângă poartă, iar partida s-a încheiat cu victoria gaziştilor, una care îi menţine pe prima poziţie în clasamentul seriei.


Mulţumit de rezultat

La finalul partidei câştigate în faţa formaţiei FCM Baia Mare, tehnicianul alb-negrilor a explicat că este mulţumit de rezultat. Cristian Pustai a mai spus că jucătorii săi îşi doresc foarte mult să promoveze. „Sunt mulţumit de rezultat, pentru că am rămas pe primul loc. Într-adevăr, echipa poate nu a jucat la fel de bine ca şi în partidele precedente, dar pot să pun că am revenit pe primul loc în nişte condiţii fantastic de grele. Oricui îi spun din afară nu crede acest lucru, dar e foarte bine că arătăm că ne dorim promovarea“, conchide Pustai.

La mâna lor

Finala campionatului pentru Gaz Metan se va juca sâmbătă dimineaţa, la Mioveni. „Lupta continuă, s-a amânat pe ultima etapă şi se poate întâmpla orice. Este bine că depindem doar de noi, de rezultatul nostru“, arată Pustai. Alb-negrii au, în prezent, două puncte peste a doua clasată, UTA Arad, şi trei puncte în faţa formaţiei de pe poziţia a treia, Chindia Târgovişte. În aceste condiţii, pentru a promova de pe locul întâi, gaziştii au nevoie de un singur punct, în condiţiile în care au avantaj în faţa arădenilor la o eventuală egalitate de puncte între cele două formaţii. De asemenea, o victorie ar echivala şi ea cu promovarea directă. Gaz Metan va întâlni CS Mioveni sâmbătă, de la ora 11.00. De la aceeaşi oră, UTA Arad va juca la Braşov, iar Chindia Târgovişte, la Baia Mare.
    Trimite prin e-mail