vineri, 27 mai 2016

Publicat la 5/27/2016 12:09:00 p.m. de Anonim

Festivitate la URGS. Senatul Universității a acordat cel de-al patrulea titlu de Doctor Honoris Causa


Universitatea Româno-Germană din Sibiu (URGS) i-a acordat prof. univ. dr. Radu Bălănescu, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și director medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, titlul academic onorific de Doctor Honoris Causa.

Ședința solemnă a avut loc la sediul URGS, marți, fiind condusă de președintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Hortensia Gorski, de rectorul Elisabeta Boțian și de președintele universității, prof.univ.dr. dr.h.c. Gheorghe Bichicean.
„Acordarea acestui titlu academic onorific reprezintă o apreciere și recunoaștere a carierei profesionale a domnului prof.univ.dr. Radu Bălănescu și a excelenței obținute în activitatea didactică, de cercetare și management. Conferirea acestui titlu constituie, totodată, o întărire a legăturii de colaborare între instituția noastră de învățământ și domnia sa. Legătura domnului prof.univ.dr. Radu Bălănescu cu URGS s-a stabilit încă din anul 2011, când Universitatea noastră a încheiat un acord de parteneriat pentru desfășurarea unor activități științifice cu Forumul Oamenilor de Știință și Cultură, forum al cărui fondator este chiar prof.univ.dr. Radu Bălănescu“, spun reprezentanții URGS.
Acesta este cel de-al patrulea titlu de Doctor Honoris Causa acordat de URGS. (A.L.) 
    Trimite prin e-mail