luni, 30 mai 2016

Publicat la 5/30/2016 07:20:00 p.m. de Anonim

Elevii sibieni, salvatori de ocazie. Premii pentru școlarii din Dumbrăveni și Copșa Mică


Fazele judeţene ale concursurilor “Prietenii Pompierilor” şi “Cu viaţa mea apăr viaţa” s-au desfăşurat la Sibiu, vineri, 27 mai, pe baza sportivă “Pompierul” a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu.

Competițiile s-au bucurat de un număr mare de participanți, fiind înregistrate 22 de echipe, dintre care nouă la concursul “Prietenii Pompierilor” și 13 la “Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”.

Activitatea organizată anual de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu urmăreşte promovarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, fiind susţinut şi încurajat spiritul civic în rândul elevilor.
La finalul competiţiei ”Prietenii Pompierilor”, unde  echipe formate din băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, s-au întrecut la două probe practice, “Pista de îndemânare peste obstacole” şi “Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”, precum și la o probă teoretică, clasamentul a fost următorul:
La băieți/mixt:
–        Locul I: Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu;
–        Locul II: Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu;
–        Locul III: Liceul Teoretic Dumbrăveni;
La fete:
–        Locul I: Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu;
–        Locul II: Școala Gimnazială Avrig;
–        Locul III: Școala Gimnazială Copșa Mică.


La competiţia “Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa“, organizată distinct pe două niveluri, ciclul gimnazial şi ciclul liceal, echipele concurente s-au întrecut tot la trei probe, din care două practice: ”Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi ”Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat” și o probă teoretică, rezultatele finale fiind următoarele:
La ciclul gimnazial:
–        Locul I: Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu ;
–        Locul II: Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie ;
–        Locul III: Școala Gimnazială “I. Albulescu” Boița;
La ciclul liceal:
–        Locul I: Liceul Tehnologic Independența Sibiu;
–        Locul II: Liceul Teoretic Dumbrăveni;
–        Locul III: Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu.


    Trimite prin e-mail