vineri, 27 mai 2016

Publicat la 5/27/2016 11:48:00 a.m. de Anonim

Carte dedicată orașului Dumbrăveni


Volumul „Istorie dumbrăveneană”, semnat de ofițerul în rezervă Nicolaie Nedelcu, a fost lansat sâmbătă, la Centrul de Documentare și Informare „Anton Cosma“ al Liceului Teoretic Dumbrăveni.

„Minuțios, temeinic, perseverent, a adunat mai mulți ani materialul bibliografic, documentar și ilustrativ necesar pentru elaborarea acestei lucrări. Aceasta reprezintă, de altfel, varianta a doua, din 2015, revizuită, modificată, îmbunătățită și lărgită, a manuscrisului din 2014. «Istoria dumbrăveneană», pornită din sufletul unui dumbrăvenean, a cărui inima va bate până în ceasul din urmă pentru orașul său natal, oferă totodată hrană minții noastre, prin lecția ei de istorie, cultură, știința și educație”, scrie Elena Cosma.
Nicolaie Nedelcu (foto) s-a născut la 10 noiembrie 1956, în satul Șaroș pe Târnave. În 1959, familia sa s-a mutat în Dumbrăveni. După absolvirea Liceului Teoretic din oraș (1975), a urmat Școala Militară de Ofițeri de Transmisiuni din Sibiu, desfășurându-și ulterior activitatea profesională, între 1978 și 2002, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, la Timișoara, ca ofițer activ, ajungând la gradul de maior. După 2002, trecut în rezervă, s-a putut dedica pasiunii sale mai vechi pentru istoria locurilor natale. (A.L.)
    Trimite prin e-mail