sâmbătă, 23 aprilie 2016

Publicat la 4/23/2016 09:30:00 a.m. de Redacţie

Viceprimar din PMP. Ioan Lăzăroiu va ocupa această funcţie doar până în luna iunie


Municipiul de pe Târnava Mare are un nou viceprimar. Consilierul Ioan Lăzăroiu (PMP) a fost ales de către majoritatea aleșilor locali prezenţi la şedinţa ordinară de luni. Zece dintre aceştia au votat cu Lăzăroiu, în timp ce Florin Neag, propunerea PNL, a întrunit șase voturi. Un vot a fost anulat.


Autor: Alex PÎNTEA

Primul proiect înscris pe ordinea de zi a şedinţei a avut în vedere alegerea unui nou viceprimar al municipiului. Au existat două propuneri: Ioan Lăzăroiu de la Partidul Mişcarea Populară, respectiv Florin Neag din partea Partidului Naţional Liberal. Partidul Social Democrat şi Uniunea Democrată a Maghiarilor nu au dorit să facă nicio propunere pentru funcţia de viceprimar, iar consilierul local independent Ioan Petrariu şi consilierul UNPR Ioan Ciulea nu au dorit nici ei să candideze pentru această funcţie.

După două tururi

Noul viceprimar al municipiului de pe Târnava Mare a fost ales prin vot secret de către cei 17 aleşi locali prezenţi la şedinţă. Aceştia au trecut pe rând prin cabinele de vot amplasate în sală şi au votat pentru candidatul dorit. După primul tur, Lăzăroiu a obţinut nouă voturi, Neag - şapte voturi, iar un vot a fost anulat. Pentru a putea ocupa postul de viceprimar, era nevoie însă de minim zece sufragii, adică 50 la sută plus 1 din numărul aleşilor care mai sunt în funcţie. În aceste condiţii, s-a mai votat încă o dată, iar după al doilea tur de scrutin, candidatul PMP a devenit oficial noul viceprimar al Mediaşului, cu zece voturi pentru.

Mulţumiri pentru toată lumea

Imediat după ce a fost ales, Ioan Lăzăroiu a ţinut să mulţumească Divinităţii, dar şi tuturor colegilor săi, atât celor care l-au votat, cât şi celor care nu l-au votat. Acesta a dat asigurări că va rămâne vertical şi corect în noua sa funcţie. „În primul rând, vreau să mulţumesc Tatălui ceresc pentru această minune. Da, este o minune că am fost ales. În al doilea rând, gândurile mele se îndreaptă către colegii consilieri, pentru că trebuie să recunosc că unii şi-au dezbrăcat haina politică şi au demonstrat că merită să fie consilieri. Aceştia au pus pe primul loc interesul cetăţenilor şi nu directivele şi ordinele de partid. Vreau să asigur pe toată lumea că rămân vertical, corect, dar cu o foarte mare atenţie asupra responsabilităţii din noua mea poziţie de viceprimar”, a spus Lăzăroiu.

PMP via PP-DD

Ioan Lăzăroiu a intrat în Consiliul Local Mediaş în urma alegerilor locale din iunie 2012. Acesta a fost ales pe listele Partidului Poporului - Dan Diaconescu, formaţiune pe care a şi condus-o la Mediaş din postura de preşedinte. În luna septembrie 2014, acesta a a profitat de prevederile ordonanței 55/2014 şi a trecut la Partidul Mişcarea Populară menținându-și fotoliul de consilier.
    Trimite prin e-mail