vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:25:00 p.m. de Redacţie

Olandezii au donat un camion pentru liceul din Târnava


Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian“ din comuna Târnava a primit o donaţie constând într-un camion marca Mercedes, din partea unei asociaţii olandeze.


Autor: Alex PÎNTEA

Maşina va fi foarte utilă pentru şcolarizarea elevilor, care de acum vor avea posibilitatea să obţină şi categoria C1 a permisului de conducere. La sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Asociaţiei Romenie - Hulp Ammerzoden din Olanda au venit personal în comuna Târnava, pentru a aduce camionul la liceul din localitate. 

O prietenie de durată

„Vin în Mediaş din anul 2000. Asociaţia pe care o reprezint colaborează cu Fundaţia «Prometeus 2000» din Mediaş. M-au rugat să vin la şcoală, să văd situaţia de aici, şi am adus mobilier pentru elevi. Acum şase-şapte ani, directorul şcolii de atunci mi-a vorbit despre necesitatea unui camion, iar eu i-am răspuns că, atunci când voi strânge banii necesari, voi achiziţiona maşina şi le-o voi dona. Acum am avut banii necesari, aşa că am adus maşina şi sper că va fi folositoare unui număr cât mai mare de elevi“, a mărturisit Jan Jansen, reprezentantul asociaţiei olandeze. Camionul primit sub formă de donaţie va fi folosit pentru şcolarizarea elevilor. În condiţiile în care unitatea de învăţământ nu mai dispunea de unul asemănător, cel primit va fi foarte util pentru elevii care vor dori să obţină şi categoria C1 a permisului de conducere.
    Trimite prin e-mail