duminică, 10 aprilie 2016

Publicat la 4/10/2016 01:37:00 p.m. de Redacţie

Muzica Americii de Sud la Mediaș


Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, însoțit de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul „La vida loca“, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane.

Turneul se va desfășura în perioada 10-17 aprilie, iar în Mediaş va ajunge miercuri, 13 aprilie, la Casa Schuller. Concertul va începe la ora 19.00, iar intrarea este gratuită. Evenimentul din Mediaş este organizat cu sprijinul Casei Schuller.

Artist de renume

Matei Ioachimescu, flautist român de renume, susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over. A studiat la Universitatea de Muzică din Viena și este laureat la numeroase competiții naționale de interpretare, fiind deasemenea câștigator al burselor „Thyll-Dürr“, „Yamaha Grant Wien“ și artist al Fundației Yehudi Menuhin. Instrumentul la care cântă Matei este un flaut din aur al producătorului japonez Muramatsu. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, Ministerul de Externe al Austriei, i-a oferit titlul de „Ambasador al Integrării“ în anul 2013. „Împreună cu Alfredo aducem noi impulsuri în repertoriul pentru pian și flaut, prezentând de această dată lirismul și virtuozitatea explozivă a muzicii din America de Sud. O bucurie imensă de a cânta, povești sonore despre viață, dragoste imposibilă, celebrarea naturii sau dans, dar și o lucrare special compusă pentru acest eveniment de compozitorul Mario Forte, toate acestea promit să încălzească inimile ascultătorilor”, mărturisește el.


În permanentă dezvoltare

Alfredo Ovalles, pianistul venezuealean de excepție, a studiat pianul în Caracas, la Baylor University din SUA și la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra „Frederic Chopin” din Gdańsk, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau „Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.
    Trimite prin e-mail