vineri, 15 aprilie 2016

Publicat la 4/15/2016 01:30:00 p.m. de Redacţie

Ministru în vizită de lucru

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a vizitat şantierul tronsonului de cale ferată de mare viteză Sighişoara-Micăsasa. 



Autor: Alex PÎNTEA

În cadrul acestuia sunt reabilitate gările din Mediaş şi Copşa Mică şi se construieşte o nouă linie de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului IV Pan – European. Una dintre opririle ministrului a fost în comuna Târnava, acolo unde au fost construite două poduri care asigură traversarea văii râului Târnava Mare, unul fiind gata în proporţie de 96 la sută, iar cel de-al doilea fiind în stadiul de execuţie de 90 la sută.
Costescu s-a deplasat apoi la Copşa Mică, pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare a gării, prinsă şi ea în proiectul de reabilitare finanţat cu fonduri europene. „De la ultima vizită, înregistrăm un progres evident. Suntem gata cu grupa de linii terminale până la linia 9. Sunt în lucru acum liniile 1, 2 și 3 și urmează să fie făcut peronul intermediar. Ce mi se pare important și am vorbit cu colegii de aici este că această dezvoltare de stație nu va ajuta numai călătorii, ci va fi un element important și pentru dezvoltarea zonei. În rest, stația Copșa Mică arată deocamdată bine, în stadiul în care este, la interior este renovată complet, iar după finalizarea lucrărilor o să fie renovată și la exterior“, a dat asigurări șeful Transporturilor. Proiectul căii ferate de mare viteză este finanţat de către Comisia Europeană, din Fondul de Coeziune.
    Trimite prin e-mail