vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:26:00 p.m. de Redacţie

Meditur se adaptează cerințelor medieșenilor

Meditur deserveşte două trasee noi, iar pe un al treilea a fost extins programul de circulație.


Autor: Alex PÎNTEA

De la începutul acestei săptămâni, societatea Meditur a făcut mai multe modificări în programele actuale de transport. Astfel, au apărut două trasee noi, unul destinat elevilor care învaţă în zona centrală a oraşului şi unul în beneficiul angajaţilor societăţilor comerciale din cartierul Moşnei, dar şi al locuitorilor zonei. De asemenea, a fost prelungit cu două ore traseul din zona Stadionului. În funcţie de rezultatele monitorizării, numărul de călători transportaţi cu bilete, abonamente sau carduri valorice, aceste modificări pot rămâne definitive sau se va reveni la forma anterioară.

Trasee experimentale

Primul traseu nou leagă cartierul Vitrometan, din staţia de pe strada Vidraru, de școala maghiară „Istvan Bathory“, respectiv Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“ şi Şcoala Gimnazială „Hermann Oberth“. Un al doilea traseu nou, linia 8, asigură legătura între strada Vidraru și podul Moşnei, prima plecare fiind la 6.30 dimineaţa, respectiv între strada Moşnei și zona Kaufland, în intervalul orar 10.00 - 15.00. Mijloacele de transport circulă din oră în oră.

Două ore în plus

Modificări apar și pe linia 12, care leagă strada Liliacului de zona Greweln. Acest traseu este identic cu cel actual din punct de vedere al staţiilor, modificarea constând în faptul că orarul de funcţionare se prelungeşte cu două ore, la solicitarea medieșenilor de pe Stadionului şi din zona străzilor adiacente. „Astfel, numărul de curse devine 12 în loc de 10. Programul este executat de acelaşi microbuz şi acelaşi conducător auto, retragerea la garaj efectuându-se la ora 18.30 de pe strada Bucegi, după ultima semicursă de la ora 18.00 cu plecare de la Biserica Valea Lungă“, se arată într-un comunicat remis de către societatea Meditur.
    Trimite prin e-mail