vineri, 15 aprilie 2016

Publicat la 4/15/2016 12:53:00 p.m. de Redacţie

Gheorghe Roman, în linie dreaptă către Primărie! Conducerea centrală şi judeţeană a Partidului Național Liberal sprijină necondiţionat echipa de la Mediaş | FOTO


Gheorghe Roman a intrat oficial în cursa pentru Primăria Mediaş. Liberalii şi-au prezentat echipa cu care vor să câştige alegerile locale din luna iunie. Evenimentul de lansare a candidaturilor s-a desfăşurat la Sala Traube.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Dan GREAVU

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost prezent la Mediaş, pentru a susţine candidatura lui Gheorghe Roman. Primarul din Oradea, care este, în acelaşi timp, şi preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, a explicat că prezenţa sa este o garanţie a sprijinului pe care PNL îl va acorda Mediaşului. Totodată, acesta a mai arătat că viitorul Guvern PNL va susţine ca sediile Romgaz şi Transgaz să rămână în municipiul de pe Târnava Mare, acolo unde le este locul. Alături de Gheorghe Roman, cu ocazia lansării candidaturii pentru funcţia de primar, s-au aflat şi liderii organizaţiei judeţene, dar şi candidaţii din zona de nord a judeţului Sibiu.



În aplauze

Lansarea candidaţilor PNL din Mediaş şi zonă s-a desfăşurat sâmbăta trecută, în jurul amiezii. Liberalii au intrat în sală pe imnul partidului şi în aplauzele sutelor de participanţi. Gheorghe Roman, candidatul PNL pentru Primăria Mediaş, a mulţumit în discursul său atât noii echipe, cu care şi-a propus să câştige alegerile, cât şi actualei echipe de consilieri, care a înţeles că trebuie să facă un pas în spate. „Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei din Partidul Naţional Liberal care au acceptat să participe la alegerile locale şi au acceptat să fie cuprinşi în lista pentru Consiliul Local. După cum vedeţi, vom avea o echipă tânără, dar cu experienţă, o echipă complet nouă. Aş vrea, în acelaşi timp, să le mulţumesc colegilor mei din Consiliul Local, care au înţeles că pentru partid este bine să facă un pas în spate şi să dea, astfel, şansa unei noi generaţii care îşi doreşte din tot sufletul şi este dispusă să facă sacrificii pentru a scoate Mediaşul din situaţia în care se află“, a spus Gheorghe Roman.


Oameni noi

În bătălia pentru Consiliul Local, PNL a schimbat în totalitate rândurile. Niciunul dintre actualii aleşi nu se va regăsi pe lista cu care liberalii vor participa la alegerile locale din luna iunie. Aceasta este formată în marea ei majoritate din oameni tineri, pregătiţi şi dornici să se implice în problemele cu care se confruntă oraşul. „La alegerile locale din luna iunie, vom avea o listă nouă de consilieri locali. Niciun consilier local din actuala legislatură nu va mai fi pe această listă. Vom avea o listă cu oameni tineri şi chiar vreau ca oamenii să aibă încredere într-o nouă generaţie de consilieri locali care să nu ne facă de ruşine la nivel naţional“, a mai indicat președintele PNL Mediaș.


Un primar interesat

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a venit la Mediaş pentru a-l susţine pe Gheorghe Roman în cursa pentru Primăria Mediaş. Edilul din Oradea, care, este în acelaşi timp, şi preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, a apreciat că Roman este un om pe care îl interesează cu adevărat binele oraşului şi că l-a contactat încă de anul trecut, pentru un schimb de bune practici. „Anul trecut, spre final, m-a sunat domnul Roman, rugându-mă ca, în măsura timpului, să ne vedem la Mediaş sau la Oradea pentru un schimb de bune practici, întrucât intenţionează să candideze la Primărie. Ştiţi că foarte mulți candidaţi - iar eu cunosc de la toate partidele - se preocupă în primul rând de imagine, nu de problemele reale, de fond, de ce trebuie făcut cu adevărat. Am rămas faţă de dânsul cu o impresie de om pe care îl interesează cu adevărat ce trebuie făcut într-o localitate în aşa fel încât aceasta să se dezvolte“, a mărturisit Bolojan.


Garanția PNL: Romgaz şi Transgaz rămân la Mediaş

Secretarul general al PNL a vorbit şi de spriijinul pe care partidul îl va acorda reprezentanților săi din admnistrația locală în problemele strategice, care privesc dezvoltarea comunităților locale. Acesta a afirmat că menţinerea Romgaz şi Transgaz la Mediaş este vitală pentru dezvoltarea oraşului, iar viitorul Guvern PNL va susţine acest lucru. „ În Mediaș, cu domnul Gheorghe Roman primar, în parteneriat cu doamna Daniela Cîmpean, președinte la Consiliul Județean Sibiu, se vor face lucruri bune în anii următori și vom auzi, în Sibiu, de localități care prosperă. Prezența mea aici este și o garanție a sprijinului pe care PNL îl va acorda reprezentanților noștri din admnistrația locală în problemele strategice care privesc dezvoltarea comunităților locale. În cazul Mediașului, sunt câteva probleme strategice pe partea de conectare a acestui important oraș la sistemele de transport. O șosea de centură acolo unde ai trafic de tranzit important este necesară. Menținerea unor entități economice importante, a societăților Romgaz și Transgaz, este vitală pentru dezvoltarea orașului și a judeţului, pentru oamenii de rând care lucrează acolo, dar și pentru capacitatea primăriei de a executa lucrări pentru locuitorii acestui oraș. Fără un parteneriat între primarul unei localități, președintele Consiliului Județean și Guvern se ratează oportunități, se pierd ani și se pierd locuri de muncă“, a mai spus Bolojan.


Integritate şi profesionalism

Liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu a vorbit doar în termeni pozitivi despre echipa de la Mediaş, una unită şi puternică. Prezentă la Mediaş, cu ocazia lansării candidaţilor, Raluca Turcan este de părere că profesionalismul celor care formează această echipă va face diferenţa la alegerile din luna iunie. „Am venit la Mediaş pentru că aici echipa este puternică, unită şi merită toată susţinerea noastră, au motive de susţinere totală. Partidul Naţional Liberal şi-a propus ca la următoarele alegeri să nu facă rabat de la niciun criteriu de calitate, iar când spun asta am în vedere integritatea, profesionalismul şi activitatea în interesul public. Aceste calităţi ne vor diferenţia net de adversarii noştri politici, aceste calităţi vor sta la baza şi a performaţei PNL, dar şi la baza reuşitei la nivel naţional. La Mediaş, Gheorghe Roman are o uriaşă susţinere din partea comunităţii, are o echipă de consilieri performantă, implicată şi dedicată“, a punctat Raluca Turcan.


Un primar serios

Și deputatul Mircea Cazan consideră că Mediaşul va avea de câştigat cu Gheorghe Roman în funcţia de primar. Prim-vicepreşedintele cordonator al Organizaţiei Judeţene PNL le-a vorbit participanţilor prezenţi la lansarea de la Sala Traube despre schimbarea căreia i-a dat startul Partidul Naţional Liberal anul acesta şi care se va petrece şi în municipiul de pe Târnava Mare. „Vin la Mediaş ca şi acasă, mă simt acasă, am început să lucrez aici şi întotdeauna am fost un apropiat al oraşului şi al oamenilor săi. Întotdeauna am spus că începutul anului 2016 înseamnă un început al schimbării, iar Partidul Naţional Liberal a dat acest start al schimbării şi vine cu o altfel de politică, iar întotdeauna ce am spus ne-am ţinut de cuvânt. În acest sens, vreau să vă spun că promovăm cotele de gen, tinerii, corectitudinea, oamenii serioşi. Asigur medieşenii că nu vor pierde un deputat serios, ci vor câştiga un om serios, care ceea ce promite se ţine de cuvânt. Am toată încrederea că seriozitatea pe care a demonstrat-o în două mandate în Camera Deputaţilor, acolo unde am fost colegi, munca, perseverenţa, cinstea, corectitudinea, aceleaşi lucruri le va demonstra şi ca primar al municipiului Mediaş“, spune deputatul Mircea Cazan despre Roman.


Un om pentru Mediaş

Alături de Gheorghe Roman şi echipa PNL Mediaș s-a aflat sâmbăta trecută şi senatorul Nicolae Neagu. Liderul liberal şi-a manifestat susţinerea deschisă pentru acesta şi a explicat ce anume îi trebuie Mediaşului: un om care să îl iubească, să îl respecte şi, în acelaşi timp, să fie un bun profesionist. „Am mare încredere în Gheorghe Roman şi echipa de aici. Mediaşul este un municipiu minunat, care are cel puţin la fel de multe de oferit cât oferă şi Sibiul sibienilor. Îi trebuie însă ceva: un om care să îl iubească, un om care să îl respecte, să îi respecte cetăţenii, un om aplecat, un profesionist şi un cunoscător, iar acesta este Ghiţă Roman“, a conchis Neagu.


Modele de urmat

Pe lângă întâlnirile cu diferite categorii de medieşeni, Gheorghe Roman a stat de vorbă şi cu mai mulţi primari din ţară care au reuşit să facă  performanţă în fruntea administraţiilor locale pe care le conduc. Acesta spune că a făcut acesta lucru pentru a învăţa lucruri utile care se pot aplica şi la Mediaş, iar mesajul pe care a dorit să îl transmită a fost unul foarte simplu: se poate şi aici. „Pot să vă spun că mi-am dorit să am întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, iar aici pot să îi menţionez pe primarii din Oradea şi Blaj. În acelaşi timp, îmi doresc să am o întâlnire şi cu domnul primar Hava, de la Alba-Iulia. Sunt oameni care au făcut performanţă în administraţia locală, iar eu cred că şi noi, aici, la Mediaş, putem să facem performanţă. Nu trebuie să inventăm sau să reinventăm noi roata, sunt lucruri pe care mulţi au reuşit să le realizeze în localităţile lor şi cred că şi la Mediaş se poate. Acesta este mesajul meu pentru medieşeni: şi aici se poate“, a transmis Gheorghe Roman.


Susţinere totală de la centru

În luna martie, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost la Mediaş şi a participat la un eveniment dedicat Zilei Femeii. În discursul său, liderul liberal şi-a arătat susţinerea totală pentru Gheorghe Roman şi echipa PNL în cursa pentru Primăria Mediaş. „Gheorghe Roman are noroc cu o asemenea echipă, iar echipa are noroc că îl are. Mă bazez pe echipa de aici, iar cea mai bună dovadă că lucrurile merg cum trebuie este înţelepciunea pe care Raluca Turcan, Mircea Cazan au arătat-o, dând dovadă de coeziune, de unitate“, a menționat Gorghiu.




Vezi mai multe imagini pe pagina noastră de Facebook!
    Trimite prin e-mail