vineri, 15 aprilie 2016

Publicat la 4/15/2016 12:01:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaș a început cu o victorie play-off-ul campionatului şi rămâne lider în serie


Formaţia pregătită de tehnicianul Cristian Pustai a învins CS Mioveni cu scorul de 3-1. Alb-negrii se menţin pe prima poziţie a clasamentului, cu un punct în faţa echipelor Chindia Târgovişte şi UTA Arad. Sâmbătă, Gaz Metan joacă în deplasare cu FCM Baia Mare. De luni, gruparea de pe Târnava Mare are un nou preşedinte, în persoana lui Ioan Mărginean, asta după ce Ioan Horoba a demisionat din motive personale.


Autor: Alex PÎNTEA

Cristian Pustai a început cu o victorie cel de-al treilea mandat al său la Mediaş. Gaz Metan a deschis scorul în partida de duminica trecută din lovitură de pedeapsă, în minutul 23 ,prin Liviu Băjenaru, după un henţ în careu făcut de un apărător al Mioveniului. Oaspeţii au egalat la cinci minute de la reluarea jocului, atunci când Nilă l-a învins pe Alexandru Greab cu un şut din marginea careului de 16 metri. Soarta partidei a fost tranşată, apoi, într-un interval de doar trei minute. În minutul 68, Alex Munteanu a recuperat o minge pe partea dreaptă, a pasat în careu către Valentin Coşereanu, care s-a întors şi a înscris. Peste două minute, acelaşi Munteanu a pătruns în careu şi a înscris pe sub portarul advers.

Prea multe ratări

La finalul partidei câştigate cu CS Mioveni, tehnicianul alb-negrilor şi-a felicitat jucătorii, chiar dacă aceştia au ratat multe ocazii pe lângă cele trei goluri marcate. Pustai crede că victoria este una foarte importantă în economia clasamentului. „A fost un meci frumos, câştigat, îmi felicit jucătorii, dar şi pe antrenorii care au fost înaintea mea. Am avut o săptămână bună. S-a văzut şi în teren asta. Am fost o echipă ofensivă, care din păcate a ratat mult, însă este bine că ne-am creat situaţii. Am primit, însă, gol foarte uşor, mai sunt lucruri de remediat, dar una peste alta, este bine că am pornit cu dreptul în play-off şi am câştigat toate cele trei puncte puse în joc“, a comentat Pustai.

Preşedinte nou

Ioan Mărginean este noul preşedinte al grupării de pe Târnava Mare. Acesta a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre venirea sa la Mediaş, situaţia financiară dificilă, dar şi despre faptul că săptămâna aceasta a primit asigurări din partea Comitetului Director al clubului că se vor plăti două salarii către jucători. „Problema este foarte simplă: este o perioadă foarte grea a clubului Gaz Metan, un club de mare tradiţie şi care avea invidia tuturor cluburilor din ţară pentru că avea o stabilitate ieşită din comun. Eu am avut o discuţie la nivel de Consiliu Director şi am cerut câteva lucruri - echipa să intre pe făgaşul normal, pentru că are o bază sportivă de invidiat, are un lot, după părerea mea, peste nivelul diviziei B şi trebuie create condiţii de normalitate, să plătim un salariu ca în România, apoi al doilea, al treilea... Eu nu pot să asigur partea financiară, eu pot să asigur un management sportiv“, a arătat succesorul lui Horoba.

Deplasare la Baia Mare

Gazul joacă, la sfârşitul acestei săptămâni, în deplasare, pe terenul formaţiei CSM Baia Mare. În urmă cu o lună, formaţia pregătită la momentul respectiv de tehnicianul Leo Grozavu câştiga în deplasare cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de atacantul Alexandru Buziuc în repriza a doua. Băimărenii au câştigat la Mediaş cu acelaşi scor în turul sezonului regulat.
    Trimite prin e-mail