vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:22:00 p.m. de Redacţie

Capăt de drum

Gaz Metan a pierdut şi ultima partidă oficială din acest sezon, în deplasare la Galaţi.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au cedat confruntarea cu Phoenix Galaţi cu scorul de 105-98 şi au încheiat un sezon dezamăgitor. Din cele 32 de partide disputate, gaziştii au pierdut nu mai puţin de 27. Cu toate că a retrogradat din punct de vedere sportiv, echipa ar putea rămâne şi sezonul viitor în Liga Naţională, dacă Federaţia Română de Baschet va decide să crească numărul de echipe de la 12 la 14.

Meci spectaculos

În primul sfert al confruntării disputate miercuri seară la Galaţi, ambele echipe au găsit destul de uşor drumul spre coş, astfel că s-au marcat peste 50 de puncte. Gazdele au avut un plus de 3 puncte după zece minute de joc, pentru ca apoi, până la pauza mare, diferenţa să crească la 10 puncte, scor 52-42. A urmat un sfert trei de mare luptă, în care ambele formaţii au marcat câte 29 de puncte, astfel că gălăţenii şi-au menţinut avantajul de la pauza mare. Ultimele zece minute au fost unele foarte spectaculoase. Gaziştii au forţat revenirea, au câştigat sfertul, dar au cedat în cele din urmă partida cu 105-98. Niksa Nikolic şi Vaidotas Peciukas au marcat câte 17 puncte pentru formaţia lor, în timp ce Gediminas Navickas şi Alin Andrieş au avut fiecare câte 16 puncte. 

Eşec şi acasă

La sfârşitul săptămânii trecute, gruparea de pe Târnava Mare a piedut şi ultima partidă disputată pe teren propriu în acest sezon. Sâmbăta trecută, formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa a fost învinsă în Sala Sporturilor de Baschet Municipal Universitatea Piteşti cu scorul de 80-101. Formaţia vizitatoare s-a desprins pe tabela de marcaj încă din debutul jocului şi a reuşit să îşi adjudece victoria fără niciun fel de probleme.

La mâna Federaţiei

Gaz Metan ar putea rămâne şi sezonul viitor în Liga Naţională de baschet, chiar dacă va retrograda. Acest lucru ar fi posibil dacă Federaţia Română de Baschet va fi de acord ca în sezonul 2016-2017 să evolueze 14 echipe. Antrenorul emerit Octavian Şerban, consilier în cadrul clubului medieşean, a vorbit despre posibilitatea ca acesta să continue şi sezonul viitor în Liga Naţională, în ciuda situaţiei din clasament, acolo unde alb-negrii ocupă ultima poziţie. Şerban a explicat că a fost făcută o solicitare către Federaţia Română de Baschet de mărire a numărului de echipe la 14, aşa cum s-a discutat şi anul trecut înainte de startul sezonului. O decizie clară în acest sens urmează să fie luată în zilele următoare.
    Trimite prin e-mail