vineri, 11 martie 2016

Publicat la 3/11/2016 02:00:00 p.m. de Redacţie

Una caldă, una rece! Gaz Metan a învins Energia Târgu-Jiu şi a fost surclasată la Piteşti

Formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa a disputat două partide în ultimele cinci zile. Sâmbătă trecută, alb-negrii au învins pe teren propriu Energia Târgu Jiu, formaţie care a folosit o rotaţie de doar trei jucători, iar miercuri seară a cedat fără drept de apel în deplasare cu Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti. Sâmbătă, Gaz Metan va întâlni pe teren propriu Phoenix Galaţi.


Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul săptămânii trecute, gaziştii au primit la Mediaş vizita singurei formaţii în faţa căreia câştigaseră ambele partide din prima parte a sezonului. Primele zece minute ale partidei au stat sub semnul echilibrului, iar gazdele au condus la limită, scor 21-20. Până la pauza mare, ecartul a crescut la 6 puncte. A urmat apoi un sfert trei aflat şi el sub semnul echilibrului, adjudecat tot de formaţia gazdă, la limită. Finalul de joc a fost unul cu emoţii pentru Gaz Metan. Energia a reuşit un run de 8 puncte în mai puţin de un minut şi s-a apropiat la unul singur pe tabela de marcaj. Au urmat o serie de aruncări libere pentru ambele tabere, iar Gediminas Navickas a închis tabela cu o aruncare de la mare distanţă şi a stabilit scorul final, 81-76 pentru Gaz Metan.

Eşec categoric

Aseară, gruparea de pe Târnava Mare a evoluat în deplasare la Piteşti. Formaţia gazdă şi-a adjudecat trei dintre cele patru sferturi ale confruntării pe care a controlat-o de la un capăt la celălalt. Gazdele au început bine jocul şi s-au distanţat destul de repede pe tabela de marcaj, care a consemnat scorul de 28-16 la capătul primului sfert. Diferenţa a crescut apoi şi mai mult până la pauza mare, atunci când formaţia din Piteşti avea deja cu 17 puncte mai mult decât gaziştii. Au urmat zece minute echilibrate, câştigate de Gaz Metan la un singur punct diferenţă. În decisiv, tot Piteştiul a fost echipa mai exactă la finalizare, fapt concretizat şi pe tabela de marcaj. S-a încheiat în cele din urmă 84-60 pentru formaţia gazdă.

Pe teren propriu

Pentru Gaz Metan urmează o partidă pe teren propriu. Sâmbătă seara, de la ora 18.00, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni, în Sala Sporturilor, nou promovata Phoenix Galaţi. În prima parte a sezonului, alb-negrii au pierdut ambele confruntări cu gălăţenii, atât cea disputată pe teren propriu, cât şi cea din deplasare.
    Trimite prin e-mail