vineri, 11 martie 2016

Publicat la 3/11/2016 10:54:00 a.m. de Redacţie

Spectacol la superlativ cu trupa de teatru „Noi și atât”


Sala de festivități a Casei Schuller s-a dovedit neîncăpătoare sâmbătă, 5 martie, când pe scenă au evoluat membrii trupei de teatru „Noi și atât” și invitații lor. 


Autor: Aurelian LUNGU

Principalele puncte de atracție ale serii au fost, incontestabil, momentele teatrale: atât comedia „Fabula tainei bine păstrate” de Alejandro Casona, cât și sceneta umoristică „Despre soție” de Mihai Maximilian, au smuls ropote de aplauze și hohote de râs spectatorilor.  

Talent înnăscut

Dan Popa, Huanelo în comedia amintită, a reușit să se identifice atât de bine cu personajul, încât, în anumite scene, i-a derutat și pe colegii săi de scenă. Gabi Medeșan - extrem de credibil în rolul de tată al lui Huanelo, un om în vârstă, scos din liniștea-i obișnuită de… neobișnuita pățanie a fiului. Camelia Stârcescu - în rolul Leonela, soția lui Huanelo, a demonstrat fără echivoc că talentul actoricesc nu este ceva ce se pierde când pleci acasă de la teatru, ci e un dat cu care te naști. Gabriella Feher și Alexandra Popa - distribuite în două roluri „mănușă”, de cucoane parvenite și vecine cârcotașe, au completat cu succes tabloul de început de secol în care se desfășoară acțiunea piesei. Chiar dacă se află încă la o distanță apreciabilă de momentul în care vor putea vorbi, fiecare dintre ei, „Despre soție”, adolescenții Sebi Pop și Raphael Toth au întruchipat, cu farmec, doi prieteni ce ajung, în scurte replici schimbate în doar câteva minute, să se dușmănească… cu talent. 


Momente muzicale

Cele două momente muzicale ale serii au fost susținute de Bianca Kadar, tânăra ce a reprezentat Mediașul la concursul X Factor, și proiectul muzical Ela Sol (Daniela Depner și Solomon Brezoi), recent întorși dintr-un turneu în Olanda.  

Surprize plăcute

Dacă, la intrarea în sală, doamnele și domnișoarele au primit câte o floare din partea organizatorilor, la finalul spectacolului o parte dintre flori s-au… întors pe scenă, oferite cu drag și bine meritat, artiștilor. 
Trupa de teatru „Noi și atât” promite că acesta este doar începutul unui șir de surprize plăcute pe care le pregătește, pentru acest an, medieșenilor. Cunoscându-le ambiția și seriozitatea, nu putem decât să-i credem pe cuvânt! 

Regal pentru iubitorii teatrului

La finalul serii, am cules câteva impresii din rândul publicului. „Am râs, ne-a plăcut, a fost relaxant. Vom mai veni, cu siguranță!“, a spus un grup de medieșence, angajate la un supermarket din oraș. Câțiva elevi de liceu s-au bucurat și ei de cadoul trupei „Noi și atât”: „Este prima piesă de teatru pe care o văd, am fost foarte impresionat. O să mai vin!” (15 ani); „A fost primul meu spectacol de teatru și am rămas complet surprins. A fost o experiență uimitoare și pot spune că Aristotel avea dreptate, teatrul chiar curăță sufletul. Mi-a plăcut totul, de la interpretare până la decor“ (16 ani); „Tot respectul pentru ceea ce faceți!” (15 ani). O altă spectatoare a mărturisit că „am văzut la viața mea multe trupe de teatru, chiar și profesioniști, dar la acest spectacol nu s-a văzut diferența”. „Nu găsesc cuvinte să exprim câtă bucurie ați adus unei mame în vârstă de 78 de ani! Ați fost minunați cu toții!“, a exclamat mama unuia dintre actori.
    Trimite prin e-mail