duminică, 27 martie 2016

Publicat la 3/27/2016 02:07:00 p.m. de Redacţie

Șeica Mare se dezvoltă bine și în 2016


Primăria comunei Șeica Mare are ca obiectiv să finalizeze în proporție de 90 la sută modernizarea infrastructurii rutiere din Șeica Mare și Calvaser. 


Autor: Aurelian LUNGU

Nicolae ȘUȘA
Obiectivul este realizabil, în condițiile în care bugetul local de anul acesta este unul destul de generos, potrivit primarului Nicolae Șușa. „Pentru 2016, avem un buget consistent, care ne permite să ne gândim la investiții și vreau să continuăm asfaltarea străzile, în conformitate cu principiul meu: «Întâi asfaltul!». În ultimii doi ani, cu forțe proprii sau prin proiecte europene, am reușit să avem 17 străzi realizate pe raza comunei, ceea ce demonstrează că și în localitățile mici se pot mișca lucrurile, dacă există destulă preocupare“, a precizat Șușa.
Prioritatea administrației conduse de Nicolae Șușa rămâne și pentru 2016 modernizarea străzilor din Șeica Mare și Calvaser. Potrivit edilului, în Calvaser sunt finalizate patru străzi și urmează încă trei. „Anul acesta terminăm 90 la sută străzile din Șeica Mare și Calvaser, din fonduri proprii, de la bugetul local. Aducem și Calvaserul aproape de 100 la sută, la nivelul care se regăsește și în Șeica Mare; acum este undeva la jumătate. Cu tot cu Calvaserul, ajungem la 30 de străzi, din care 26 cu fonduri proprii și patru cu fonduri europene. Anul trecut am avut noroc de proiectul european, din care am reușit să facem patru străzi în Șeica Mare, iar restul, din bugetul local. Sunt bani suficienți dacă îi drămuim așa cum trebuie“, consideră gospodarul comunei. Șantiere stradale vor fi deschise, la anul, în satele Boarta și Ștenea, iar Buia și Petiș urmează în 2018. „Acestea sunt localități mici, unde nu vom avea probleme. Mai avem un proiect pentru care vrem să obținem fonduri europene, astfel încât să asfaltăm străzile principale din satul Buia, în lungime totală de aproximativ 3 km“, a precizat Șușa.
    Trimite prin e-mail