vineri, 11 martie 2016

Publicat la 3/11/2016 10:41:00 a.m. de Redacţie

Golurile lui Cristian Gavra au adus două victorii pentru Gaz Metan Mediaș


Gruparea de pe Târnava Mare merge ceas în campionat anul acesta. Marţi seara, formaţia lui Leo Grozavu a câştigat cu scorul de 2-1 confruntarea disputată pe teren propriu cu FC Braşov. Omul meciului a fost atacantul Cristian Gavra, care a marcat ambele goluri ale formaţiei sale. Sâmbăta trecută, alb-negrii s-au impus la limită în deplasarea de la Vâlcea, prin golul aceluiaşi Gavra.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș are trei victorii în tot atâtea partide disputate anul acesta în campionat. Marţi seara, gaziştii au avut un test dificil pe teren propriu cu FC Braşov, o altă formaţie care a retrogradat anul trecut din prima ligă. Gazdele au avut şansa de a deschide scorul încă din prima repriză, atunci când, în minutul 17, Alexandru Munteanu a scăpat singur cu portarul advers, însă a trimis puţin pe lângă stâlpul porţii. A fost cea mai mare ocazie a primei reprize încheiate cu scor alb.

Goluri, penalty şi eliminare

Repriza a doua a confruntării a fost una extrem de spectaculoasă. Primul gol a venit în minutul 61, atunci când Cristian Gavra a preluat o minge la marginea careului de 16 metri şi a şutat în vinclul porţii lui Căucă. Peste doar cinci minute, Alexandru Munteanu a scăpat din nou singur cu portarul, însă acesta a respins cu piciorul în corner. Imediat, acelaşi jucător a trimis mingea în bara transversală din 6 metri, pentru ca peste alte zece minute să vadă al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu. În zece oameni, tot Gaz Metan a marcat în minutul 78. Coşereanu a pătruns foarte bine pe stânga, a pasat în careu pentru Gavra, care a driblat un adversar şi a marcat pentru 2-0. Braşovul a redus din diferenţă peste alte trei minute. Rusu a fost faultat în careu de Albuţ, s-a acordat lovitură de pedeapsă, iar Matei a transformat. Oaspeţii au forţat egalarea, însă reduta Gazului a rezistat până în final.

Meci dificil

La finalul partidei câştigate în faţa Braşovului, tehnicianul alb-negrilor a explicat că diferenţa a fost făcută de jocul prestat în repriza secundă. Leo Grozavu a mai spus că, din păcate, jucătorii săi comit în unele momente greşeli inacceptabile. „A fost greu la final, mai ales pentru că am jucat cu un om în minus. Era clar că va fi dificil, pentru că Braşovul este o echipă bună, cu jucători valoroşi care ştiu să exploateze oportunităţile ce li se ivesc. Sigur, şi noi am făcut o repriză a doua mult mai bună, alt spirit, altă atitudine“, a comentat tehnicianul Gazului.

Succes la limită

Sâmbăta trecută, formaţia pregătită de tehnicianul Leo Grozavu a evoluat pe terenul liderului de până atunci al seriei, CSM Râmnicu Vâlcea. A fost o partidă săracă în ocazii de poartă, iar lucrurile s-au animat abia în ultimul sfert de oră. În minutul 84, atacantul Cristian Gavra a reuşit singurul gol al partidei, după o fază pornită de Alexandru Munteanu. Acesta a împins în poartă o minge deviată de portarul oltenilor. Portarul Alexandru Greab a salvat două puncte pentru formaţia sa, la ultima fază a meciului, atunci când a respins cu piciorul o lovitură de cap a unui adversar.

Deplasare dificilă

Sâmbătă, Gaz Metan are o partidă dificilă în deplasare. Gruparea de pe Târnava Mare va întâlni FCM Baia Mare, una dintre formaţiile care s-a întărit în pauza de iarnă şi aspiră la promovare. În turul campionatului, băimărenii s-au impus la Mediaş cu scorul de 1-0. Confruntarea va avea loc sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 11.00.

Leo Grozavu | antrenor: „Din nefericire, facem foarte multe greşeli inacceptabile pentru nivelul la care vrem noi să ajungem. E vorba de greşeli de interpretare, de inteligenţă, dar asta este, mergem înainte, nu avem ce face.“
    Trimite prin e-mail