vineri, 18 martie 2016

Publicat la 3/18/2016 07:30:00 a.m. de Anonim

Evoluție oscilantă. Baschetbaliștii medieşeni au înregistrat un nou eşec în campionat

Gaz Metan a pierdut confruntarea cu nou-promovata Phoenix Galaţi cu scorul de 79-85. Alb-negrii au avut 13 puncte avantaj la pauza mare, însă au făcut o repriză secundă slabă, în care au permis oaspeţilor să revină şi să câştige jocul. Sâmbătă, formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa va întâlni în deplasare Dinamo Bucureşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Gruparea de pe Târnava Mare a început bine partida disputată sâmbăta trecută, în Sala Sporturilor, şi a câştigat primul sfert cu 22-12. Până la pauza mare ecartul s-a mărit la 13 puncte. Au urmat zece minute slabe pentru alb-negri, în care gălăţenii au recuperat diferenţa, astfel că la intrarea în decisiv scorul a fost egal. Echilibrul s-a rupt apoi în debutul sfertului al patrulea, atunci când oaspeţii au marcat 12 puncte fără să primească vreunul. Gazul a forţat revenirea, însă nu a mai avut forţa de a face acest lucru şi a bifat al 24-lea eşec în actuala ediţie de campionat.

Aceeaşi cădere

La finalul partidei pierdute cu Phoenix Galaţi, conducerea tehnică a gaziştilor a explicat că s-au ratat foarte multe aruncări libere şi, în plus, a existat şi o cădere inexplicabilă în sfertul al treilea. „Din păcate, am căzut din nou în sfertul al treilea. Am jucat foarte bine în primele două sferturi. Nu știu de ce am căzut așa după pauza mare, nu am mai pus presiune pe minge, n-am mai muncit la fel de tare în apărare, ceea ce ne-am dorit tot meciul. În plus de asta, am avut foarte multe libere ratate, 11 din 22, ceea ce spune mult. Este greu să câștigi un meci când ratezi atât de multe libere“, recunoaște antrenorul asistent Dan Popa.

Există speranţe

Gaz Metan ar putea rămâne şi sezonul viitor în Liga Naţională de baschet, chiar dacă va retrograda. Acest lucru ar fi posibil dacă Federaţia Română de Baschet va fi de acord ca în sezonul 2016-2017 să evolueze un număr de 14 echipe. Antrenorul emerit Octavian Şerban, consilier în cadrul clubului medieşean, a vorbit despre posibilitatea ca acesta să continue şi sezonul viitor în Liga Naţională, în ciuda situaţiei din clasament, acolo unde alb-negrii ocupă ultima poziţie. Şerban a explicat că a fost făcută o solicitare către Federaţia Română de Baschet de mărire a numărului de echipe la 14, aşa cum s-a discutat şi anul trecut înainte de startul sezonului. O decizie clară în acest sens urmează să fie luată la începutul lunii viitoare. 
    Trimite prin e-mail